Τον κίνδυνο ατυχήματος στο πεζόδρομο, καταγγέλλουν καταστηματάρχες

Τον κίνδυνο ατυχήματος από την διέλευση οχημάτων στο πεζόδρομο, καταγγέλλουν καταστηματάρχες της περιοχής. Όπως αναφέρουν, οι οδηγοί δεν τηρούν το ωράριο κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς περιστατικά...

Τον κίνδυνο ατυχήματος από την διέλευση οχημάτων στο πεζόδρομο, καταγγέλλουν καταστηματάρχες της περιοχής. Όπως αναφέρουν, οι οδηγοί δεν τηρούν το ωράριο κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς περιστατικά τα οποία εύκολα μπορούν να αποβούν σε ατυχήματα και με τους διαπληκτισμούς πεζών και οδηγών να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.

«Αρχή καλοκαιριού είχε τραυματιστεί ένα κοριτσάκι από ποδηλάτη και έφτασε στο νοσοκομείο ευτυχώς μόνο με μώλωπες και γρατσουνιές και από τότε άπειρες φορές πολλά μικρά παιδιά έχουν κινδυνέψει από οχήματα ευτυχώς χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην καταγγελία τους.

Έτσι λοιπόν δεν φαίνεται να αποδίδει η απόσυρση των μπαρών από την είσοδο του πεζόδρομου στη Παραμυθιά, μιας και είναι καθημερινό φαινόμενο η διέλευση οχημάτων πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου. Το πρόβλημα αυτό είχε εντοπιστεί πριν από ένα χρόνο περίπου από το Δήμο ο οποίος προέβη και σε ανακοίνωση ζητώντας από τους πολίτες να σέβονται το ωράριο κυκλοφορίας κάνοντας λόγω για ανεύθυνες ενέργειες και πρακτικές από συμπολίτες μας και άλλους διερχόμενους οδηγούς. Ίσως λοιπόν θα πρέπει να ξαναδούμε το ενδεχόμενο επιστροφής των μπαρών, για να μην ζήσουμε κάποιο περιστατικό το οποίο εκτός των άλλων θα επιβάλει την επιστροφή τους (μπαρών).

Υπενθυμίσουμε πως το ωράριο κυκλοφορίας οχημάτων στον πεζόδρομο είναι το εξής:

1.- Απαγορεύεται όλες τις ώρες και ημέρες της εβδομάδας, η διέλευση, στάση και στάθμευση  στον πεζόδρομο Παραμυθιάς, όλων των αυτοκινήτων και οχημάτων με μικτό βάρος πάνω από 3,5 τόνους.
2.- Η διέλευση δικύκλων, μοτοποδηλάτων, ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και οχημάτων δημόσιας  χρήσης με μικτό βάρος έως και 3,5 τόνους, μόνο για  μικρή στάση και φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων και όχι για στάθμευση, επιτρέπεται κατά τις εξής ημέρες και ώρες: α).- Δευτέρα έως Παρασκευή  από  06:00 έως 09:00 και  από 13:00 έως 16:00. Και β).- Σάββατο από 06:00 έως 08:00 και από 13:30 έως 16:00.

In this article

Join the Conversation