650 κιλά χασίς και 5 συλλήψεις στην Πλαταριά

Μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε νωρίς τα ξημερώματα στη συνεχή προσπάθεια καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών. Η επιχείρηση εξελίχθηκε στην Πλαταριά και απέδωσε μία από τις...

Μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε νωρίς τα ξημερώματα στη συνεχή προσπάθεια καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών. Η επιχείρηση εξελίχθηκε στην Πλαταριά και απέδωσε μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν εντοπιστεί στην Ήπειρο. Κατασχέθηκαν σχεδόν 650 κιλά χασίς, τρία αυτοκίνητα –ένα κλειστό φορτηγάκι και δύο ΙΧ- και μία βάρκα που χρησιμοποιούνταν για την διακίνηση της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών. Το κύκλωμα, το οποίο ήταν πολύ καλά οργανωμένο, αποτελούνταν από τρεις Έλληνες κι δύο Αλβανούς. Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί με βάρκα από την Αλβανία σε παραλία της Πλαταριάς. Οι αστυνομικοί που είχαν την πληροφορία είχαν οργανώσει και την ανάλογη επιχείρηση. Έτσι από τη στιγμή που ξεφορτώθηκαν οι δεκαπέντε σάκοι στην παραλία της Πλαταριάς όλα τα μέλη του κυκλώματος τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Αρχικά φορτώθηκαν οι τρεις σάκοι.

Στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος αντελήφθησαν προφανώς την αστυνομική παρουσία και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη σε στεριά και θάλασσα με τη συνεργασία του λιμενικού. Η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα που κινούνταν με τρία διαφορετικά αυτοκίνητα –τα δύο χρησιμοποιούνταν ως προπομποί- και το λιμενικό εντόπισε τη βάρκα που είχε μεταφέρει τα ναρκωτικά και τον χειριστή της ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Σαγιάδας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο οργανωμένα κυκλώματα που έχουν εξαρθρωθεί στην Ήπειρο και δείχνει την πολύ σημαντική και καλά συντονισμένη δουλειά που κάνει η τοπική αστυνομία

In this article

Join the Conversation