Αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και απο τα φαρμακεία της Παραμυθιάς

Αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν σήμερα και οι φαρμακοποιοί της Παραμυθιάς όπως και όλης της Θεσπρωτίας μετά από σχετική απόφαση του φαρμακευτικού συλλόγου του νομού λόγω...

Αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν σήμερα και οι φαρμακοποιοί της Παραμυθιάς όπως και όλης της Θεσπρωτίας μετά από σχετική απόφαση του φαρμακευτικού συλλόγου του νομού λόγω των οφειλών του ΕΟΠΠΥ προς τον κλάδο των φαρμακοποιών.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσπρωτίας είναι οι μόνοι στη Ήπειρο που έχουν προχωρήσει σε αναστολή πίστωσης και έτσι προς το παρών οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακα τους από φαρμακεία στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα και στην Άρτα τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο 25 Αυγούστου, που συγκαλείται η γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να εκτιμήσει τη διαμορφούμενη κατάσταση και, κατά πάσα πιθανότητα, να αποφασίσει πανελλαδική αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 18 σύλλογοι φαρμακοποιών έχουν αποφασίσει άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, από τους οποίους ήδη έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις οι 15 με απεργίες και στάσεις εργασίας.

Πάντως, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί… ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τις πληρωμές για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας και έτσι να λυθεί προς το παρόν το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί.

In this article

Join the Conversation