«Η θάλασσα της Θεσπρωτίας μας οδηγεί στο μέλλον», ημερίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Στις 18 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του Sivota Diamond Spa Resort


Στις 18 Σεπτεμβρίου 2026, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα φιλοξενήσει στο συνεδριακό κέντρο του Sivota Diamond Spa Resort, στα Σύβοτα, μια σημαντική συνάντηση εργασίας με επίκεντρο τον θαλάσσιο πλούτο της περιοχής.

Η ημερίδα, η οποία θα αρχίσει στις 10 το πρωί, φέρει τον τίτλο «Η θάλασσα της Θεσπρωτίας μας οδηγεί στο μέλλον. Υδατοκαλλιέργεια, τόπος και άνθρωποι σε μια κοινή πορεία» και εντάσσεται ευρύτερα στις δράσεις του προγράμματος «Θησαυροί στη θάλασσα της Θεσπρωτίας: Η Υδατοκαλλιέργεια στην Τοπική Γαστρονομία, την Πολιτιστική Κληρονομιά και το Περιβάλλον».

Βασική επιδίωξη της εκδήλωσης είναι η χαρτογράφηση της συμβολής του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών στην περιφερειακή οικονομία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεσή του με τη γαστρονομική ταυτότητα, την παράδοση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως θεσμικός δίαυλος επικοινωνίας και γόνιμου προβληματισμού για το μέλλον της παραγωγικής δραστηριότητας στην περιοχή, προτάσσοντας τις αρχές της βιωσιμότητας και της αρμονικής συνύπαρξης των τοπικών κοινωνιών με το θαλάσσιο οικοσύστημα

In this article