Οι ΕΑΣ της Ηπείρου για την συνεργασια με την ΒΙΚΟΣ ΑΕ με σκοπό την εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ

Με ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου (ΕΑΣ), εξηγούν γιατί επέλεξαν την εταιρεία ΒΙΚΟΣ ΑΕ για στρατηγικό εταίρο, για την εξαγορά των μετοχών της “ΔΩΔΩΝΗΣ.” “Οι σύμβουλοι...

Με ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου (ΕΑΣ), εξηγούν γιατί επέλεξαν την εταιρεία ΒΙΚΟΣ ΑΕ για στρατηγικό εταίρο, για την εξαγορά των μετοχών της “ΔΩΔΩΝΗΣ.”

“Οι σύμβουλοι των Ενώσεων διερεύνησαν εκτενώς την αγορά σε Ευρώπη, τις Η.Π.Α., την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Μεταξύ των επιχειρήσεων που εξέφρασαν ενδιαφέρον για συνεργασία ήταν και εταιρείες ανταγωνιστικές, funds που αποσκοπούσαν μόνο σε υπεραξίες και εταιρείες εκτός των προδιαγραφών των Ενώσεων.Στο πλαίσιο των επαφών αυτών, έγιναν συναντήσεις με πολυεθνικές εταιρείες συνεταιριστικού προφίλ, οι οποίες όμως δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται στην παρούσα φάση να επενδύσουν στην Ελλάδα.Εν τέλει επιτεύχθηκε συμφωνία με Στρατηγικό Συνεργάτη ο οποίος φέρει τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι Ενώσεις, διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων και διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ. Η εταιρεία αυτή είναι η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., του κ. Πέτρου Σεπετά.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. είναι μία από τις πλέον καταξιωμένες εταιρείες στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται δε στην ίδια περιοχή με τη ΔΩΔΩΝΗ. Κατατάσσεται ανάμεσα στις 100 πρώτες ελληνικές βιομηχανίες ως προς το ύψος των πωλήσεων και στις 25 πρώτες ως προς το EBITDA και την καθαρή κερδοφορία της. Η εταιρεία απασχολεί 300 εργαζόμενους άμεσα και 500 έμμεσα.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. έχει δεσμευτεί ότι οι εγκαταστάσεις της ΔΩΔΩΝΗ θα παραμείνουν στα Ιωάννινα και όλα τα προϊόντα της εταιρείας θα παράγονται εκεί, διασφαλίζοντας την αξιοποίηση των εργαζομένων, την ανάπτυξη της Ζώνης Γάλακτος της περιφέρειας και την ενίσχυση των δεσμών με τους παραγωγούς και την τοπική κοινωνία της Ηπείρου.
Η μεταβίβαση των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ στο σχήμα των Ενώσεων δεν θα έχει μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές επιδράσεις, ενώ θα αποτελέσει πρότυπο επιτυχούς απεμπλοκής φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με εμφανή αναπτυξιακά αποτελέσματα

In this article

Join the Conversation