Χάρης Γκουλιούμης: Όσοι πολεμούν την Ένωση, πολεμούν το μέλλον του τόπου

Φίλες και Φίλοι αγρότες, Θεσπρωτοί Μετά από πιέσεις γνωστών, φίλων και συνεργατών, αποφάσισα να κάνω αυτή την ανακοίνωση σχετικά με τις τρισάθλιες διαδόσεις που αφορούν το πρόσωπό μου...

Μιας περιοχής που η Ένωσή μας, τόσο με όρους απασχόλησης όσο και με όρους κύκλου εργασιών αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση.Η Ένωση αυτή χτίστηκε λιθαράκι λιθαράκι με τον ιδρώτα των αγροτών, των εργαζόμενων και την αγάπη του θεσπρωτικού λαού που τόσα χρόνια τη στήριξε και τη στηρίζει. Παρά τις δυσκολίες, τις όποιες αδυναμίες και τα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει τελευταία, όπως τα παρουσίασε ο Γενικός μας Διευθυντής σε πρόσφατο άρθρο του, αποτελεί πυλώνα αλληλεγγύης για παραγωγούς και πελάτες, μεγάλη παρακαταθήκη για τη μελλοντική ανάπτυξη του νομού και εμπόδιο σε όσα αρπακτικά θέλουν να μας βρουν κομματιασμένους και όχι ενωμένους σε δυναμικές συλλογικότητες.

Αυτή την περίοδο και παρά τον πολύπλευρο και αδυσώπητο πόλεμο, προβαίνουμε με τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους της ΕΑΣΘ σε αναγκαίες επιλογές αλλά και αποφασιστικές τομές και πασχίζουμε να αντιμετωπίσουμε το οξύτατο πράγματι πρόβλημα ρευστότητας της Ένωσής μας, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνουν όχι μόνο οι περισσότερες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά όλοι οι μη προνομιούχοι έλληνες και κυρίως οι αγρότες καθώς και οι Ενώσεις τους. Αντιστεκόμαστε επίσης σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της αγροτιάς και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων (ιδιωτικοποίηση ΑΤΕ, πώληση της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.») και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.Οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε θα γίνουν ακόμα δυσκολότεροι και απαιτούν από όλους μας τώρα περισσότερο από ποτέ κριτική σκέψη, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, ανθρωπιά και το βασικότερο, αγώνα για το αύριο. Η συστηματική διάλυση από πλευράς των κρατούντων του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού, αποτελεί από τη μία πρόσφορο έδαφος για να ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα, από την άλλη ωστόσο μας επιβάλλει το καθήκον να εργαστούμε με πείσμα μεγαλύτερο από πρώτα.Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τους συνεργάτες μου και όλους όσους με γνωρίζουν και στάθηκαν αλώβητοι από τον οχετό των «γκεμπελίσκων» που πιστεύουν ότι «πες, πες, πες κάτι θα μείνει».

Αυτό που πρέπει να μείνει και να προστατευτεί με όλες μας τις δυνάμεις, είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των μη προνομιούχων και η επιβίωση, η σταθεροποίηση και η ανάπτυξη της Ένωσής μας. Εξάλλου παρακαλώ και προκαλώ, όπως έκανα πάντα, οποιονδήποτε «ξέρει» και με «κατηγορεί» για οποιαδήποτε «παρατυπία» να κάνει μια χάρη στους πολίτες του τόπου και να παρουσιάσει τα «αδιάσειστα» στοιχεία του, διαφορετικά να καταπιαστεί με πιο παραγωγικές ασχολίες.Τέλος θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες της Θεσπρωτίας που μας στήριξαν τόσα χρόνια και εξακολουθούν να μας στηρίζουν. Μόνο με τη δική τους βοήθεια μπορούμε να ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες της κρίσης. Τους υπόσχομαι ότι η Ένωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους στην καταιγίδα που έρχεται.

Στους δε ψευδολόγους, αυτό έχω να τους πω:
ΑΣ ΜΗ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Xάρης Γκουλιούμης

In this article

Join the Conversation