Τραγικό. Κλείνουν και το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς

Όλα τα είχε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε. Μετά το κλείσιμο του ΟΤΕ του ΙΚΑ της ΔΟΥ και του Εσπερινού Γυμνάσιου, σειρά παίρνει το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς. Αυτό...

Όλα τα είχε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε. Μετά το κλείσιμο του ΟΤΕ του ΙΚΑ της ΔΟΥ και του Εσπερινού Γυμνάσιου, σειρά παίρνει το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς. Αυτό προκύπτει από την πρόταση του υπουργού δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, μέσω του προεδρικού διατάγματος που κατέθεσε προς επεξεργασία στο ΣτΕ.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης προτείνει την συγχώνευση 150 Ειρηνοδικείων από τα συνολικά 301 ανά την Ελλάδα, με σκοπό να εξοικονομείται ετησίως ένα δισ. Ευρώ, περίπου. Στην Θεσπρωτία εκτός από το Ειρηνοδικίο Παραμυθιάς, προς συγχώνευση οδέυει και αυτό των Φιλιατών.

Συμφωνά με τον Αντώνη Ρουπακιώτη το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς θεωρείτε «άγονο» με βάση τον αριθμό έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Για να χαριτολογήσουμε (δεν ξέρουμε αν είναι για γέλια ή για κλάματα), μάλλον ο Αντώνη Ρουπακιώτης μας προτείνει να γίνουμε παραβατικοί για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το Ειρηνοδικείο στην Παραμυθιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ειρηνοδικείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο  και δεν πληρώνει ενοίκια (άρα ειναι παράλογο να ανήκει στην λίστα του υπουργού για εξοικονόμηση χρημάτων) ενώ για την ιστορία πρέπει να τονίσουμε πως κατασκευάστηκε με ενέργειες του αειμνήστου λόγιου Βασίλη Κραψίτη

Σειρά τώρα τι έχει; Τα ΕΛΤΑ; Η Μητρόπολη; Το Δημαρχείο; Η Αστυνομία; Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο;

In this article

Join the Conversation