Μπραΐμη προς Στυλιανίδη: Nα βρεθεί η χρυσή τομή και να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Στο Δήμο Σουλίου της  Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας  προκύπτει σχεδόν την τελευταία στιγμή ένα σοβαρό πρόβλημα για την  μεταφορά των μαθητών. Το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, που έχει...

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο Δήμο Σουλίου της  Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας  προκύπτει σχεδόν την τελευταία στιγμή ένα σοβαρό πρόβλημα για την  μεταφορά των μαθητών. Το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, που έχει την συνολική μεταφορά με λεωφορειακές γραμμές κατόπιν  μίσθωσης, με έγγραφό του που σας επισυνάπτουμε μας πληροφόρησε ότι σταματά την μεταφορά λόγω παλιών οφειλών και την μείωση του κόστους κατά 20%. Τα θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι εξαιρετικά σοβαρό .

Ίσως τα προηγούμενα χρόνια να υπήρξαν υπερβολές και να απαιτείται ένας ορθολογικός σχεδιασμός ειλικρινής και δίκαιος. Πρόθεσή σας ήταν η μεταφορά να περάσει στους Δήμους. Γι’αυτό και ο Δήμος μας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στις 26 του Σεπτεμβρίου έχει την διαδικασία του διαγωνισμού .

Σε περιφερειακή σύσκεψη που είχαμε στα Ιωάννινα με την αποκεντρωμένη διοίκηση, όλοι οι αιρετοί των Δήμων της Ηπείρου τονίσαμε επιτακτικά ότι με αυτές τις κοστολογημένες τιμές οι διαγωνισμοί στο σύνολό τους θα απέβαιναν άκαρποι. Πιθανόν τέτοιες επισημάνσεις να σας έγιναν από την υπόλοιπη χώρα . Ύστερα απ’ αυτό με εγκύκλιό σας παρατείνεται την μεταφορά για το σχολικό έτος 2012-2013από τις περιφέρειες με έκπτωση 17% και από δημοσιεύματα διαβάσαμε ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που καταθέσατε θα περάσει οριστικά  στις περιφέρειες.

Αυτό εμάς στο Δήμο Σουλίου με τις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες που έχουμε το διοικητικό προσωπικό που διαθέτουμε μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όταν όμως δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις όπως αυτή του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, τότε οι πολίτες απευθύνονται, σύμφωνα με την ρήση « τα παράπονα στο  Δήμαρχο»,στο Δήμο. Ο Δήμος μας κατά βάση ορεινός με 40 μικρές τοπικές κοινότητες και συνοικισμούς δεν έχει άλλο τρόπο μεταφοράς εκτός από τις μισθωμένες λεωφορειακές γραμμές. Οι δημότες στην συντριπτική πλειοψηφία γεωργοί και κτηνοτρόφοι με ελάχιστο εισόδημα εξυπηρετούνται με τις γραμμές των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να συνεχίσει η μεταφορά των μαθητών όπως και το προηγούμενο έτος.

Κατεβάστε το συννημένο έγγραφο από  εδώ

Η   Δήμαρχος  Σουλίου
Μπραΐμη – Μπότση   Σταυρούλα

In this article

Join the Conversation