Μπάχαλο. Ανοιχτά θα εναι τελικά αύριο και μεθαύριο τα Δημαρχεία

Η αρχή έγινε τον Ιούνιο όταν η ΠΕΔ είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των Δημαρχείων της Ηπείρου στις 7/6/2012 και μια μέρα πριν ανέστειλε τις κινητοποιήσεις (διαβάστε την σχετική...

Οι Δήμοι περιέρχονται σε δεινή οικονομική  θέση. Με τον Καλλικράτη έγιναν  μεγαλύτεροι  και με περισσότερες αρμοδιότητες,  δεν χρηματοδοτούνται όμως για να τις  στηρίξουν επαρκώς.  Οι μειώσεις για λειτουργικές δαπάνες είναι περισσότερο από 50  %, ενώ για έργα το έτος 2012  δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ.

Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες – κοινωνικές υπηρεσίες  στη δικαιοδοσία των Δήμων (παιδικοί σταθμοί, παροχές καθαριότητας κ. α.). Όλα αυτά απευθύνονται  στους πολίτες και κυρίως στους οικονομικά ασθενέστερους,  που  ολοένα αυξάνονται. Με τις συνεχόμενες περικοπές μοιραία οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.

Οι Δήμοι, το τελευταίο ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, ο πλησιέστερος θεσμός  προς τους πολίτες  με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, δεν μπορούν πλέον  να ανταποκριθούν  στο ρόλο τους. Ας μην ξεχνάμε πως η  Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους άνεργους, τους φτωχούς και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Επιπρόσθετα, αν όλα τα προγράμματα των Δήμων τιναχτούν στον αέρα, σταματήσουν να λειτουργούν, δεκάδες  άνθρωποι  θα βρεθούν χωρίς εργασία και θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ως  δημοτική αρχή, έχουμε πλήρη επίγνωση των καθημερινών αναγκών των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας, που με τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία η κοινωνία μας βιώνει,  είναι περισσότερες και πιο επιτακτικές. Παρ’  όλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα των πολιτών, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό να γίνει.

 

Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση και στοχευόμενη διάλυση των Δήμων.      

Την  υπεράσπιση του  δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  καθώς και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες,  οφείλουμε  και θα την υπερασπιστούμε πρώτα εμείς οι αιρετοί

In this article

Join the Conversation