Μεταφέρονται μαθητές από τo Σούλι στη Παραμυθιά σε καρότσα αγροτικού

Συντάκτης: Katoci Λίγοι κτηνοτρόφοι έχουν μείνει στην περιοχή του ιστορικού Σουλίου. Και προσπαθούν όσο μπορούν, να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Και διεκδικούν για τα...

Συντάκτης: Katoci

Λίγοι κτηνοτρόφοι έχουν μείνει στην περιοχή του ιστορικού Σουλίου. Και προσπαθούν όσο μπορούν, να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Και διεκδικούν για τα παιδιά τους μια καλύτερη ζωή. Θέλουν να τα μορφώσουν, αν και τα πτυχία σήμερα οδηγούν στην ανεργία. Γι’ αυτό τα στέλνουν σχολείο στην Παραυθιά, 40 και πλέον χιλιόμετρα μακριά.

Είναι μαθητές που μεταφέρονται σε καρότσα καθώς το «ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας α.ε.» λόγω οφειλών από μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ύψους 436.000 ευρώ σταμάτησε την εκτέλεση των μισθωμένων μαθητικών δρομολογίων για τη νέα σχολική χρονιά (διαβαστε το σχετικό άρθρο απο εδώ).

Το κράτος όμως δεν εξασφαλίζει στους μαθητές μέσο για να διακινούνται. Κι έτσι μεταφέρονται στην καρότσα αγροτικού. Η Ελλάδα του μνημονίου δεν έχει να διαθέσει χρήματα, για να μάθουν αξιοπρεπώς γράμματα τα παιδάκια! Ξεφτίλα.

 

In this article

Join the Conversation