Επιστολή αναγνώστη για τα μαθητικά δρομολόγια στη Παραμυθιά

Εδώ και 2 περίπου χρόνια λαός και νεολαία βιώνουν μια βάρβαρη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Το  ντόπιο και ξένο κεφάλαιο (Αμερικάνοι-Ευρωπαίοι και τα ντόπια τσιράκια τους) έχουν...

Εδώ και 2 περίπου χρόνια λαός και νεολαία βιώνουν μια βάρβαρη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Το  ντόπιο και ξένο κεφάλαιο (Αμερικάνοι-Ευρωπαίοι και τα ντόπια τσιράκια τους) έχουν βαλθεί να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από υγεία-παιδεία-ασφάλιση-εργασία-ελευθερίες. Είναι οι ίδιοι που ξεκλήρισαν τη φτωχομεσαία αγροτιά και κατέστρεψαν τους κτηνοτρόφους και τη παραγωγή της χώρας. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις δήθεν Κοινές Αγροτικές Πολιτικές της που όχι απλά δεν ήταν κοινές αλλά και πάνω απ’όλα ήταν αντιαγροτικές.

Έτσι, ερήμωσαν περιοχές (όπως πολλά χωριά στην περιοχή μας π.χ. Σούλι) αφού οι νέοι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν και χωρίς μέλλον έφυγαν προς τα αστικά κέντρα. Τώρα όσοι απέμειναν προσπαθούν όσο μπορούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια στις δύσκολες αυτές συνθήκες που οι άλλοι και τα κόμματά τους δημιούργησαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό αναγκάζονται να στοιβάξουν τα παιδιά τους σε αγροτικά για να τα στείλουν στο σχολείο της Παραμυθιάς. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας πρόσφατης απόφασης του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας α.ε. να σταματήσει την εκτέλεση των μισθωμένων μαθητικών δρομολογίων για τη νέα σχολική χρονιά, λόγω οφειλών από μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ύψους 436.000 ευρώ. Η πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δυσχεραίνει όλο και περισσότερο για τις φτωχότερες οικογένειες και για αυτές που φτωχαίνουν κάθε μέρα όσο το ένα μέτρο διαδέχεται το άλλο. Η λύση βρίσκεται μόνο μέσα στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας και του λαού μας συνολικά.

Μόνο αν κάθε εστία αντίστασης που δημιουργείται ενωθεί με όλες τις υπόλοιπες και δημιουργήσουν μαζί ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης, θα ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική και θα διεκδικήσει ο λαός μας το δικαίωμα του στην ίδια τη ζωή.

Λ.Μ

In this article

Join the Conversation