Επιστολές διαμαρτυρίας συλλόγων γονέων της Παραμυθιάς για τα μαθητικά δρομολόγια

Με επιστολές διαμαρτυρίας, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Παραμυθιάς και του πρώτου δημοτικού σχολείου, ζητούν από περιφερειάρχη Ηπείρου και ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, να βρεθεί λύση στο πρόβλημα...

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Παραμυθιάς
ΠΡΟΣ: Τον Διοικητή του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας

ΘΕΜΑ : «Μεταφορά μαθητών»

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε  την αντίθεσή μας με την απόφασή σας να διακόψετε τα μαθητικά δρομολόγια για την φετινή χρονιά. Έχοντας υπόψη ανάλογες αποφάσεις σας κατά το παρελθόν ( τον περασμένο χρόνο προβήκατε δις  σε αυτού του είδους την ενέργεια)  συγκαλυμμένα διαφαίνεται ότι ενέργειες αυτού του είδους αποσκοπούν στο να ασκήσουν πίεση ώστε να καταβληθούν σε εσάς τα προσυμφωνηθέντα μισθώματα .  Το παράλογο  όμως του πράγματος είναι ότι αυτό συμβαίνει εις βάρος του μαθητικού πληθυσμού και στην ουσία η κάλυψη της ανάγκης για μετακίνηση των μαθητών  χρησιμοποιείται σαν μέσο εκβιασμού για την αποπληρωμή σας.

Κατανοητό είναι βέβαια ότι ηθικά διλλήματα σαν αυτά δεν συνδράμουν με τους κερδοφόρους σκοπούς της επιχείρησής σας  όπως επίσης δίκαιο είναι να αναζητάτε τρόπους να σας εξοφληθούν ποσά που σας οφείλουν. Παρόλα αυτά εμείς σαν γονείς  ζητάμε μια ξεκάθαρη στάση από τα ΚΤΕΛ , μια στάση υπεύθυνη και  ειλικρινή , γιατί από όλη αυτή τη σύγχυση αφενός διαταράσσετε η ομαλή παρακολούθηση των μαθημάτων των παιδιών μας και αφετέρου δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα στις οικογενειακές υποχρεώσεις μας. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα παραπάνω και να σας διαβεβαιώσουμε ότι η επιστολή μας αντανακλά την προσπάθειά  μας να δοθεί λύση στο μακροχρόνιο πια πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών και το μόνο που ζητάμε είναι η συμβολή σας στην επίλυσή του.

Η Γραμματέας Νατάσσα Νικολάου
Η Πρόεδρος  Χρύσα  Σιώπη                                                                  
   

Κοινοποίηση :
1) Δήμαρχο Σουλίου
2) Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων:
    Δημοτικού Σχ Παραμυθιάς
    Γυμνασίου     >>
    ΕΠΑΛ Παραμυθιάς
3) Δ/ση Α/βάθμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας
4) Δ/ση Β/βάθμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας
5) Paramythia-online.gr

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
ΠΡΟΣ :  Περιφέρεια Ηπείρου Γραφείο κ. Περιφερειάρχη Πλατεία Πύρρου -1- Τ. Κ. 452 22 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
                                                 
ΘΕΜΑ : «Μεταφορά μαθητών»

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, διαμαρτυρόμαστε έντονα για το πρόβλημα που προέκυψε στη μεταφορά μαθητών, από την έναρξη της παρούσας σχολικής περιόδου. Πρέπει να γνωρίζετε πως το σχολείο μας έχει κατασκευαστεί 2 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Παραμυθιάς και για το λόγο αυτό απαιτείται να μεταφερθούν, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθημερινά τουλάχιστον 200 μαθητές, μερικοί από αυτούς σε απόσταση πάνω από 20 χιλιόμετρα.
Η παντελής αδιαφορία της πολιτείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να δώσει άμεση λύση, έχει οδηγήσει όλους τους γονείς σε απόγνωση. Με κυβερνητικές εξαγγελίες, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και υποσχέσεις ανευθυνο – υπεύθυνων παραγόντων, η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τριτοκοσμικών καταστάσεων και εικόνων μαθητές να μεταφέρονται με μοτοποδήλατα και σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων, λες και πρόκειται για οικοδομικά υλικά και όχι μικρά παιδιά που χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Φανταστείτε τι θα επακολουθήσει το χειμώνα που έρχεται.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι, οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι γονείς, οι περισσότεροι εξ’ αυτών εργαζόμενοι, να συνεχίσουν να μεταφέρουν δύο φορές καθημερινά μόνοι τους τα παιδιά, προς και από το σχολείο. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να δώσει άμεση λύση. Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, προκειμένου να αποφασιστούν δυναμικότερες μορφές κινητοποίησης, που μπορεί να μην είναι και στις προθέσεις μας. Όλοι μας είμαστε εξαγριωμένοι και δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλο αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Ο Γραμματέας Ντρίτσος Σταύρος
Ο Πρόεδρος Δ. Σ. Ζορκάδης Δημήτριος 

 

Κοινοποίηση:
1.- κ. Μπέζα Αντώνιο Βουλευτή Θεσπρωτίας (Πολιτικό Γραφείο) Τ. Κ. 461 00 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
2.- Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου (Υπόψη κ. Περ. Διευθύντριας ) Ανεξαρτησίας -146- Τ. Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
3.- Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Κύπρου -60- Τ. Κ. 461 00 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
4.- Δήμο Σουλίου Παραμυθιά Θεσπρωτίας Τ. Κ. 462 00 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
5.- Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς Τ. Κ. 462 00 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
6.- Μ. Μ. Ε.

In this article

Join the Conversation