Αύξηση φωτιά στα διόδια της Εγνατίας από Δευτέρα

Κατά 40 λεπτά αυξάνεται, από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, η τιμή των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού για τα συμβατικά (ελαφρά) οχήματα, όπως προβλέπεται από κοινή υπουργική...

Κατά 40 λεπτά αυξάνεται, από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, η τιμή των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού για τα συμβατικά (ελαφρά) οχήματα, όπως προβλέπεται από κοινή υπουργική απόφαση. Έπειτα από την αύξηση, η τιμή θα διαμορφωθεί στα 2,40 ευρώ, έναντι των 2 ευρώ που είναι σήμερα. Έτσι για να επισκεφτεί κανείς τα Γιάννενα, απαιτούνται πλέον σχεδόν 5 ευρώ.

Αναλυτικά, στο 1,70 ευρώ από 1,40 ευρώ μέχρι σήμερα αυξάνεται το κόστος των διοδίων για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, ενώ για τα ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και με ύψος έως 2,20 μέτρων, το τίμημα διαμορφώνεται στα 2,40 ευρώ από 2.

Κατά ένα ευρώ θα αυξηθούν τα διόδια για τα φορτηγά, τα λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες (στα 6 ευρώ από 5 μέχρι σήμερα).

Στην περίπτωση των οχημάτων με τέσσερις και περισσότερους άξονες, το κόστος διέλευσης από τους σταθμούς των διοδίων αυξάνεται στα 8,40 από 7 ευρώ.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών υπογράφηκε στα τέλη Μαΐου και θα εφαρμοζόταν από την Τρίτη 17 Ιουλίου, αλλά μετατέθηκε για 1 Οκτωβρίου.

 

In this article

Join the Conversation