Καταγγελία Θανάση Παππά για το Λάμποβο

Σε καταγγελία για την διοργάνωση του Λαμπόβου, προχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Πορεία Δημιουργίας & Ανάπτυξης» Θανάσης Παππάς. Ο Θανάσης Παππάς κάνει λόγο για αυθαιρεσίες στην υλοποίηση των...

Σε καταγγελία για την διοργάνωση του Λαμπόβου, προχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Πορεία Δημιουργίας & Ανάπτυξης» Θανάσης Παππάς. Ο Θανάσης Παππάς κάνει λόγο για αυθαιρεσίες στην υλοποίηση των αποφάσεων της Επιτροπής Λαμπόβου και του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα παραπήγματα της εμποροπανήγυρης, ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει τις ελλείψεις σημείων υγιεινής. «Υποβαθμίζεται ο Λαμπόβος με τη δημιουργία δύο κατηγοριών παζαριού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παππάς.  

Η καταγγελία της «Πορεία Δημιουργίας & Ανάπτυξης» είναι η εξής:

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη τροποποίηση των αποφάσεων της Επιτροπής Λαμπόβου και του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου, σύμφωνα με τις οποίες ενώ θα έπρεπε να κατασκευασθούν σε στεγασμένο χώρο τα παραπήγματα, που θα διατεθούν με το τρέχον μέτρο (από το παλιό Δημαρχείο έως την οικία Δημητρίου Τσίλη), βάση και του σχεδιαγράμματος που μας είχε διανεμηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16/7/2012.

Με αυθαίρετο τρόπο, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς τη λήψη αποφάσεως οποιουδήποτε οργάνου και κυριολεκτικά στο παρά πέντε της έναρξης του Λαμπόβου, διαπιστώνουμε ότι ο χώρος δεν θα είναι στεγασμένος όπως αρχικά είχε αποφασισθεί, με συνέπεια την υποβάθμιση του Λαμπόβου, με τη δημιουργία δύο κατηγοριών παζαριού. Στην υποβαθμισμένη κατηγορία δημιουργείται μη στεγασμένο παζάρι και μη προσβάσιμο σε ενδεχόμενες άσχημες καιρικές συνθήκες, με μια εικόνα τριτοκοσμική και τρισάθλια.

Κατόπιν έντονων αυτοπρόσωπων διαμαρτυριών μας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Πανταζή, μας αιτιολογήθηκε η παραπάνω πράξη ως μη αποδεκτή από τον εργολάβο στον οποίο ανατέθηκαν οι εργασίες κατασκευής παραπηγμάτων, να εφαρμόσει το αρχικό σχεδιάγραμμα λόγω του ότι έκρινε αυτός (εργολάβος) ότι ήταν ασύμφορο οικονομικά γιαυτόν.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή του έγινε με απόφαση απευθείας ανάθεσης από την κ. Δήμαρχο.

Επίσης ενημερωτικά θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι, τα κατασκευασθέντα από τον ανάδοχο εργολάβο παραπήγματα είναι λιγότερα σε αριθμό από πέρυσι, και δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη τουαλέτες και παροχές νερού με συνέπεια τη μεγάλη δυσοσμία στο χώρο του Λαμπόβου

Τέλος, επειδή κρίνουμε τις ανωτέρω καταγγελλόμενες ενέργειες ως ιδιαίτερης σημασίας για τη λειτουργικότητα του Λαμπόβου, καλούμε την κ. Δήμαρχο να παρέμβει άμεσα για την υλοποίηση τους ανωτέρω, όσο ακόμη υπάρχει χρόνος.

 

Παραμυθιά, 4 Οκτωβρίου 2012.

Αθανάσιος Παππάς

In this article

Join the Conversation