Λάμποβος: Το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου ανοίγει τις πύλες του

Από αύριο Κυριακή (ατύπως από σήμερα Σάββατο) και για μια εβδομάδα, η Παραμυθιά κινείται στους ρυθμούς του Λαμπόβου, του παλαιοτέρου παζαριού της Ηπείρου. Το μεγάλο παζάρι της Παραμυθιάς...

Από αύριο Κυριακή (ατύπως από σήμερα Σάββατο) και για μια εβδομάδα, η Παραμυθιά κινείται στους ρυθμούς του Λαμπόβου, του παλαιοτέρου παζαριού της Ηπείρου.

Το μεγάλο παζάρι της Παραμυθιάς συγκεντρώνει και για φέτος περίπου 400 έκθετες/έμπορους από όλη την Ελλάδα. Ο Λάμποβος, ο οποίος είχε πρωτοξεκινήσει σαν ζωοπανήγυρη, αποτελεί γεγονός για όλο τον Νόμο και την Περιφέρεια, αφού οι επισκέπτες του είναι από πολλές περιοχές της Ηπείρου και όχι μόνο.

Εκτός από την οικονομική, μεγάλη είναι και η λαογραφική σημασία καθώς υπήρξε άρρηκτα δεμένος με την κοινωνική ζωή της Παραμυθιάς στο πέρασμα των δεκαετιών.

Και φέτος ένα τμήμα της εμποροπανήγυρης βρίσκεται στο δημοτικό σχολείο Βούλγαρη και πιο συγκεκριμένα το λούνα παρκ.

Όσο αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η Κ. Καραμανλή θα είναι κλειστή καθημερινά από τις 8 το βράδυ και μετά. Δεν θα επιτρέπεται η διέλευση τον οχημάτων στην οδό Καραχάλιου (Φανάρια λαϊκής αγοράς) ενώ τα οχημάτα θα διοχετεύονται από την οδό Ρήγγα στον κάτω περιφερειακό μέσω της Ήφαιστου (συνοικία Γύφτικα).  Ο περιφερειακός Αγίου Δονάτου θα τερματίζει στην διασταύρωση της οδού Αγίου Νικολάου με την Σαμουήλ (άλσος). Το παρκινγκ του σχολείου Βούλγαρη δεν θα χρησιμοποιείται, ενώ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση στον κόμβο των ΚΤΕΛ. Καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε τα παρκινγκ της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών και του θέατρου Ελευθερίας.

In this article

Join the Conversation