Περί μαθητικών εκδρομών στο παζάρι και άλλων αστειοτήτων

Θορυβήθηκε ο εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας γιατί θα χαρακωθεί ο τζίρος των καταστημάτων εξαιτίας της ολιγόωρης επίσκεψης μαθητών της Ηγουμενίτσας στη Παραμυθιά. Το χαρτζιλίκι που ενδεχομένως να ξοδέψουν οι...


Σας υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικές εκδρομές χαρακτηρίζονται ως «εκπαιδευτικές» σε σχετική υπουργική απόφαση και «απορρέουν από τον παιδαγωγικό – μορφωτικό χαρακτήρα του σχολείου».
Είναι προφανές πως η επίσκεψη σε παζάρι – ή σε εμπορικό κέντρο, σε άλλες περιπτώσεις – δεν συμβαδίζει με τα παραπάνω και πρέπει να τίθενται εκτός προγράμματος. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των μαθητών που δεν το επιθυμούν, αφού δεν τηρείται ο εκπαιδευτικός και μορφωτικός χαρακτήρας της εκδρομής.
Πέραν αυτού, τέτοιες ενέργειες, αφενός πλήττουν το εμπόριο της πόλης μας, αφετέρου συνιστούν απαράδεκτη πρακτική που μπορεί να μετατρέψει τους μαθητές σε αντικείμενα εκμετάλλευσης, αφού δεν έχουν αναπτύξει ακόμη πλήρη καταναλωτική συνείδηση. Σας ζητούμε λοιπόν να παρέμβετε ώστε να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες εκδρομές κατευθυνόμενης επίσκεψης σε εμπορική αγορά και πόσο μάλλον σε παζάρι, που πανελλαδικά καταγγέλλονται από τους εμπορικούς συλλόγους ως χώροι διακίνησης προϊόντων αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης. 
Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας
In this article

Join the Conversation