Αυλαία σήμερα για τον πιο επιτυχημένο Λάμποβο των τελευταίων ετών.

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται ο πιο επιτυχημένος Λάμποβος των τελευταίων ετών. Ο πιο επιτυχημένος, από θέμα οργάνωσης, επισκεψιμότητας, ποιότητας εμπόρων και προϊόντων. Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη αναμένουμε...

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται ο πιο επιτυχημένος Λάμποβος των τελευταίων ετών. Ο πιο επιτυχημένος, από θέμα οργάνωσης, επισκεψιμότητας, ποιότητας εμπόρων και προϊόντων. Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση του Δήμου, για να μπορέσουμε να το συγκρίνουμε με την περσινή χρονιά όταν τα κέρδη του Δήμου έφτασαν τις 220.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες της αστυνομίας και του Δήμου φαίνεται πως κέρδισαν το στοίχημα της διοργάνωσης εξαλείφοντας προβλήματα στο κυκλοφοριακό, στο παραεμπόριο αλλά και στην λειτουργία της εμποροπανήγυρης.

Φυσικά, δεν έλειψαν και τα προβλήματα τα οποία εντοπίζονται κυρίως στους χώρους υγιεινής αλλά και στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την πόλη τις τελευταίες 2 ημέρες.

Στα θετικά η έστω και μικρή (σε ορισμένες περιπτώσεις μεγάλη) αύξηση της κίνησης των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, στην οποία (αύξηση) βοήθησε η έλλειψη πάρκινγκ περιμετρικά της εμποροπανήγυρης  καθώς και τα παίγνια του δημοτικού σχολείου Βούλγαρη, πράγμα που αποδεικνύει την ορθότητα του αιτήματος του εμπορικού κόσμου για επέκταση της εμποροπανήγυρης εντός της πόλης.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο κόσμος φάνηκε πως ήθελε ένα ξέσπασμα και του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει στο Λάμποβο. Ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα από την μιζέρια της εποχής, να κυκλοφορήσει, να διασκεδάσει και να ξοδέψει τα λίγα χρήματα που θα μπορούσε να διαθέσει.

Ο Λάμποβος, το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου που αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια διακίνησης προϊόντων το 19ο αιώνα στη Θεσπρωτία, ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και έτσι κρατάμε τα θετικά, κυρίως όμως κρατάμε τα λίγα αρνητικά τα οποία θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά για τις επόμενες διοργανώσεις με σκοπό την δημιουργία μιας εμποροπανήγυρης που θα αποτελεί πρότυπο και η οποία θα συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς για την Παραμυθιά.

In this article

Join the Conversation