Αυθαίρετη αμμοληψία στη Σέλλιανη

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών αλλά και δημοτικών συμβούλων η εταιρεία που κατασκευάζει τον σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς, χρησιμοποιεί ανεξέλεγκτα και αυθαίρετα αδρανή υλικά (άμμο) και νερό από...

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών αλλά και δημοτικών συμβούλων η εταιρεία που κατασκευάζει τον σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς, χρησιμοποιεί ανεξέλεγκτα και αυθαίρετα αδρανή υλικά (άμμο) και νερό από το βουνό της Σέλλιανης και το Ελευθεροχώρι, χωρίς να έχουν άδεια, χωρίς να τιμολογούνται και χωρίς περιβαλλοντολογικές μελέτες.

Πρόκειται για καθαρή αυθαιρεσία του εργολάβου του έργου η οποία «ρίχνει» για άλλη μια φορά (αφού εχει συμβεί και με άλλους εργολάβους) τα συμφέροντα του Δήμου.

Το σοβαρό αυτό θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Θανάσης Παππάς ο οποίος έκανε λόγο για κακό προηγούμενο το οποίο έχει συνέχεια αναφερόμενος σε διάφορα περιστατικά δημοσίων έργων όπως στο γήπεδο Παραμυθιάς και στην Αμπελιά.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, είπε ο Άρης Μαρέτας αναφερόμενος στις «πρωτοβουλίες» των εργολάβων οι οποίοι σημείωσε πως δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων και τόνισε πως πιστεύει πως είχαν άδεια.

Ο Βαγγέλης Κούρτης αναφέρθηκε στις άδειες και στις αναγκαίες περιβαλλοντολογικές μελέτες  που απουσιάζουν από την συγκεκριμένη περίπτωση και μάλιστα φωτογράφισε την δραστηριότητα των συνεργιών σε επίσκεψη του στο χώρο.

Απαντώντας η Σταυρούλα Μπραιμή ανέφερε πως οι υπηρεσίες του Δήμου κατήγγειλαν άμεσα το περιστατικό στον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένη διοίκησης και μάλιστα σημείωσε πως είχε ενημερωθεί οτι οι εργασίες των συνεργιών σταμάτησαν την αυθαίρετη δραστηριότητα. Σε περίπτωση που τα συνεργεία συνεχίσουν θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα, τόνισε η Σταυρούλα Μπραιμή. 

Μπάτε αλέστε και αλεστικά μην δίνετε είναι ο εύστοχος πρωτοσέλιδος τίτλος της τοπικής εφημερίδας Θεσπρωτών Διαβούλευση, αναφερόμενη στο συγκεκριμένο περιστατικό. Διαβάστε το κατατοπιστικό άρθρο στην σελίδα 3 της εφημερίδας από εδώ

In this article

Join the Conversation