Άφαντος ο νέος ιδιοκτήτης της Δωδώνης

Η διοικητική εκκρεμότητα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, η συνέχιση της κατάληψης του εργοστασίου, αλλά και η συνεχιζόμενη αναταραχή στον κτηνοτροφικό κόσμο και γενικότερα στην κοινωνία της Ηπείρου,...

Η εταιρεία χρειάζεται κεφάλαια: όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι κτηνοτρόφοι έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούλιο και πρέπει να τους καταβληθεί η εκκαθάριση της προηγούμενης γαλακτοκομικής περιόδου και οι προκαταβολές της νέας. Παρεμπιπτόντως να σημειωθεί ότι οι συνεργαζόμενοι με τη Δωδώνη κτηνοτρόφοι της Ηπείρου λαμβάνουν για το προϊόν τους ίσως τις υψηλότερες τιμές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η μέση ετήσια τιμή πρόβειου γάλακτος ανέρχεται στο 1 ευρώ, ενώ για παράδειγμα της γειτονικής τυροκομικής επιχείρησης Ηπειρος ανέρχεται στα 97 λεπτά. Και φυσικά η ανησυχία των κτηνοτρόφων είναι αν η τιμή αυτή θα διατηρηθεί και με τη νέα ιδιοκτησία ή θα μειωθεί. Πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον σε πρώτη φάση η νέα διοίκηση, όταν εγκατασταθεί, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσει την ίδια πολιτική απέναντί τους, προκειμένου να τους «καλοπιάσει» και να κερδίσει χρόνο για να εφαρμόσει τη δική της στρατηγική.

http://www.tovima.gr

In this article

Join the Conversation