Δύο σκύλοι κινητοποιούν Πυροσβεστική και Εγνατία με διαφορετικά όμως αποτελέσματα

Δύο διαφορετικά περιστατικά με πρωταγωνιστές 2 σκύλους, δείχνουν τις τεράστιες αντιθέσεις που υπάρχουν στα φιλοζωικά μας αισθήματα. Άντρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς και της ΕΜΑΚ κινητοποιήθηκαν σήμερα το...

Δύο διαφορετικά περιστατικά με πρωταγωνιστές 2 σκύλους, δείχνουν τις τεράστιες αντιθέσεις που υπάρχουν στα φιλοζωικά μας αισθήματα.

Άντρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Παραμυθιάς και της ΕΜΑΚ κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί για να απεγκλωβίσουν σκύλο που είχε παγιδευτεί σε απόκρημνο σημείο στην Λαμπανίτσα Παραμυθιάς. Η επιχείρηση των συνολικά 5 ανδρών της πυροσβεστικής διήρκησε 4 ώρες και στέφτηκε με επιτυχία και έτσι ο τετράποδος φίλος μας επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του.

Δεν έχουν όλες οι περιπτώσεις όμως την ίδια ευαισθησία του ανθρώπινου παράγοντα. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στο τούνελ της Τυριας, συνεργεία της Εγνατίας Οδού ΑΕ, εντόπισαν ένα λυκόσκυλο ενός έτους να περιφέρεται εντός του τούνελ. Το πρώτο μέλημα φυσικά ήταν να απομακρυνθεί ο σκύλος για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Όπως καταγγέλλει όμως η ιδιοκτήτρια του σκύλου, αν και ο τετράποδος φίλος μας είχε σήμανση με το προβλεπόμενο τσιπάκι αναγνώρισης, οι υπάλληλοι της Εγνατίας τον εγκατέλειψαν εκτός οδού, κατά παράβαση του αρ. 9 ν. 4039/12 η οποία προβλέπει την ενημέρωση των συνεργείων του δήμου για την περισυλλογή ή του τοπικού φιλοζωικού σωματίου και του αρ. 1 παρ. 2 του ν. 1197/81, καθιστώντας το ζώο έκθετο.  Η ιδιοκτήτρια κ. Ελένη Μπαλάσκα, ακόμα αναζητεί το λυκόσκυλο το οποίο τρυγυρναει με την αλυσιδα κρεμασμενη και παρακαλεί όποιον το δει να επικοινωνήσει μαζί της στο 6994073886.

 

In this article

Join the Conversation