Δεν θα επιδοτηθούν αγρότες που κάνουν χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων

Άρχισαν επιτέλους από σήμερα οι επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες οι οποίοι και στην Παραμυθιά όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα έκαναν γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να λάβουν αυτά που...

Άρχισαν επιτέλους από σήμερα οι επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες οι οποίοι και στην Παραμυθιά όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα έκαναν γαϊδουρινή υπομονή μέχρι να λάβουν αυτά που δικαιούνται. Ωστόσο, για μια μερίδα αγροτών ανα την Ελλάδα, οι ενισχύσεις έχουν «μπλοκαριστεί», καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχαν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων.

Έτσι λοιπόν όσοι από εσάς κύριοι φυτεύατε το μαρούλι την Τετάρτη και την Παρασκευή είχε γίνει Κουτσουπιά (οπως λέμε στην Παραμυθιά), να ξέρετε πως τα φυτοφάρμακα σας ίσως να σας στερήσουν σοβαρό εισόδημα.

Σκοπός είναι να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στους αγρότες πως η πολιτεία είναι αποφασισμένη να πατάξει το κύκλωμα εμπορίας παράνομων φυτοφαρμάκων και να διαφυλάξει την υγεία των καταναλωτών.

Βέβαια η επιδοτήσεις συνέπεσαν χρονικά με την νέα απεργία που έχουν σήμερα οι Τράπεζες. Δεν έλειψαν όμως και τα παράδοξα καθώς αρκετοί διαμαρτυρόταν πως έλαβαν τις νέες επιδοτήσεις ενώ εκκρεμούν παλαιότερες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε εχθές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώθηκε ότι πιστώθηκε στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών, η προκαταβολή του 50% των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και η εκταμίευση του θα είναι δυνατή από σήμερα Πέμπτη.

In this article

Join the Conversation