Λεπτομέρειες για τις συναντήσεις Μαντά στη Παραμυθιά

Οπως σας αναφέραμε, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας και ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκαν την Παραμυθιά και συναντήθηκαν με πολίτες, εκπροσώπους εργαζομένων και τοπικών φορέων καθώς και τη Δήμαρχο...

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο και μέλη του Δ.Σ. του ακριτικού δήμου. Η δήμαρχος ανέφερε τα οικονομικά προβλήματα πού έχει ο δήμος (όπως όλοι σχεδόν οι καλλικρατικοί δήμοι στη χώρα) με την ελλιπή χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ και την ΣΑΤΑ που τον εμποδίζει να πάρει αναπτυξιακές και κοινωνικές πρωτοβουλίες.Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αποψίλωση της Παραμυθιάς από διάφορες υπηρεσίες όπως π.χ. η εφορία και τονίστηκε ότι η μεγάλη έκταση του δήμου, η μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ και το κακό οδικό δίκτυο δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στους κατοίκους.Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου με βάσει και την έκθεση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος που αναδεικνύει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του.Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν έργα που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, θέματα του βιοτεχνικού πάρκου και της δημιουργίας εμπορευματικού σταθμού καθώς και ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης στα οποία παρεμβαίνει ο Δήμος.

Μετά το τέλος της συνάντησης με την Δήμαρχο ο Χρήστος Μαντάς ανέφερε: “Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις πολιτικές που στραγγαλίζουν την ΤΑ και θα σταθούμε στο πλάι των δημοτικών αρχών που αγωνίζονται μαζί με τους πολίτες τους για να μην καταρρεύσουν οι απαραίτητες υπηρεσίες, αλλά θα είμαστε και απέναντι σε κάθε είδους μεταφορά στη τσέπη των πολιτών υποχρεώσεων που και συνταγματικά ανήκουν στη πολιτεία. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προωθήσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής που έχουν σχέση με τις κυβερνητικές αποφάσεις (π.χ. εφορία) και θα συντονίσουμε τις προσπάθειες μας σε γενικότερα ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η λειτουργία των ΧΥΤΑ στην περιφέρεια, η προώθηση έργων στο ΕΣΠΑ που θα βοηθήσουν στη δημιουργία βασικών υποδομών κ.λ.π. ”.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συναντήθηκε με φορείς και κατοίκους στην αίθουσα Καρκαμίσι. Εκεί ο πρόεδρος του τοπικού ΤΟΕΒ ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής με την άρδευση και κάποιοι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους για την τωρινή οικονομική κατάσταση της χώρας μεταφέροντας τους προβληματισμούς τους για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί (αν γίνει πραγματικότητα η κυβέρνηση της αριστεράς) να την αντιμετωπίσει. Ο Χρήστος Μαντάς απάντησε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες προκειμένου η λαϊκή κινητοποίηση να σταματήσει την ψήφιση των καταστροφικών μέτρων. «Με δεδομένο πως τα έσοδα του κράτους από τους φόρους επαρκούν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, κανείς δεν μπορεί πλέον να έχει αυταπάτες και να εκβιάζεται. Επίσης από την περίφημη δόση των 31,5 δις που αναμένει η χώρα να λάβει από τον Ιούνιο ούτε 1 ευρώ δεν θα πάει στην πραγματική οικονομία.Η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική από την τρικομματική συγκυβέρνηση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα παρά να οδηγεί συνεχώς σε ύφεση την οικονομία και την κοινωνία σε εξαθλίωση. Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Είναι δέσμια των ντόπιων μεγαλοϊδιοκτητών και των Ευρωπαϊκών ελίτ. Τα μνημόνια δεν έχουν στόχο να οδηγήσουν έξω από το τούνελ της ύφεσης, αλλά να διαλύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η χώρα μας χρειάζεται άμεσα ένα φορολογικό σύστημα που να αναδιανέμει τον παραγόμενο πλούτο με κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς και ένα πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας μας, με την κοινωνία όρθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τον λαό σε διαρκή κινητοποίηση για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και την τρικομματική κοινοπραξία. Για να ανοίξει ο δρόμος να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας.»

In this article

Join the Conversation