Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε σχολεία της Θεσπρωτίας

Προς υλοποίηση οδεύει το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε σχολεία του Νομού Θεσπρωτίας. Για το θέμα αυτό, και στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου,  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην...

Προς υλοποίηση οδεύει το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε σχολεία του Νομού Θεσπρωτίας. Για το θέμα αυτό, και στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου,  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γιώργου Κάτσινου, στην οποία μεταξύ άλλων παρέστη ο  Γενικός Δ/ντης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννης Νικόπουλος  και ο Αντιδήμαρχος Παραμυθιάς Γεώργιος Πανταζής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καθορίστηκε σειρά θεμάτων προληπτικής ιατρικής και συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για το συντονισμό της πρωτοβουλίας.  Μεταξύ των θεμάτων που θα εφαρμοστούν στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται τα εξής:

* Διατροφικές συνήθειες (μεσογειακή διατροφή, παχυσαρκία, συμπληρώματα διατροφής, προληπτική οδοντιατρική, κλπ)
* Καθημερινές συνήθειες υγιεινής, εμβολιασμοί (πρόληψη, προληπτική οδοντιατρική, Σωματική άσκηση κλπ)
* Εξαρτησιογόνες ουσίες (ναρκωτικά, οινόπνευμα, κάπνισμα κλπ)

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας,  τόνισε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία συνεργασίας των αρμόδιων φορέων προς όφελος της υγείας του μαθητικού πληθυσμού κυρίως. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και της εκπαίδευσης που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα εθελοντικά, (Ιατρικός – Φαρμακευτικός-Οδοντιατρικός Σύλλογος, Ψυχολόγοι, Διατροφολόγοι, Λογοθεραπευτές).

In this article

Join the Conversation