Κοινό μέτωπο Παραμυθιάς και Β. Τζουμέρκων για τους ΧΥΤΑ

Περισσότερα από 200 άτομα – μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – έδωσαν το παρών στην δημόσια εκδήλωση ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Β. Τζουμέρκων...

Περισσότερα από 200 άτομα – μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – έδωσαν το παρών στην δημόσια εκδήλωση ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Β. Τζουμέρκων για το θέμα του ΧΥΤΑ συμμετέχοντας σε μια διαδικασία η οποία κατέληξε σε αρκετά συμπεράσματα που μπορεί να οδηγήσουν και σε μια στροφή 180 μοιρών σε ότι αφορά τη στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα ο Δήμος, μιας και όπως διαφάνηκε και από τα όσα ακούστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας η υπομονή του έχει πια εξαντληθεί και πλέον δεν αποκλείει να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις όπως ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ, αν βέβαια δεν λάβει τις διαβεβαιώσεις που ζητά από την Περιφέρεια και τον ΦΟΔΣΑ.

Η Σταυρούλα Μπραΐμη αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το τι ακριβώς έχει συμβεί στην περίπτωση του Καρβουναρίου, μαζί με τον κ. Σεντελέ (δήμαρχος Β. Τζουμέρκων) έθεσαν θέμα άμεσης χωροθέτησης ενός ΧΥΤΥ για όλη την Ήπειρο που μαζί με το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Εμείς θα ενημερώσουμε τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τον ΦΟΔΣΑ για τις αποφάσεις που πήραμε και το τι ζητάμε απ’ αυτούς. Αν συναντήσουμε όμως την ίδια αδιαλλαξία που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, θα σκληρύνουμε κι εμείς τη στάση μας και θα γίνουμε κι εμείς αδιάλλακτοι. Δεν θα ανεχτούμε άλλα χτυπήματα χεριών στο τραπέζι και δηλώνουμε πως θα διεκδικήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις αν απαιτηθεί όλα τα παραπάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεντελές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 2 δήμαρχοι είχαν συναντηθεί και πριν από μία εβδομάδα στη Παραμυθιά με σκοπό την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων των 2 ΧΥΤΑ.

In this article

Join the Conversation