Αντιπροσωπία του Δήμου και κάτοικοι του Καρβουναρίου στα Γιάννενα για το ΧΥΤΑ

Στα  Γιάννενα και στην αίθουσα «ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ», χθες  το απόγευμα από ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε  ανοιχτή  συζήτηση  –  ενημέρωση που συγκάλεσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, η Επιτροπή Αγώνα και η...

Στα  Γιάννενα και στην αίθουσα «ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ», χθες  το απόγευμα από ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε  ανοιχτή  συζήτηση  –  ενημέρωση που συγκάλεσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, η Επιτροπή Αγώνα και η Επιτροπή Συμπαράστασης,  για το  πρόβλημα  λειτουργίας του  Χ. Υ. Τ. Α.   ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ .

Από το Δήμο Σουλίου παρευρέθηκαν η Δήμαρχος κ. Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωσταράς Σταύρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Γούσιας Σπυρίδων, Μπρέστας Δημήτριος και Φράγκος Θωμάς, καθώς  και οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καρβουναρίου και μέλη της επιτροπής αγώνα, κ. κ. Σπύρου Γεώργιος και Παπαδόπουλος Χρήστος . 

H δήμαρχος Σουλίου αφού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, για τα κατασκευαστικά λάθη και παραλείψεις που πρέπει άμεσα να επιλυθούν, από κοινού με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελέ, έθεσαν θέμα άμεσης χωροθέτησης ενός ΧΥΤΥ για όλη την Ήπειρο, που μαζί με το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κοινή διαπίστωση και θέση όλων ήταν να ενημερωθεί τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, όσο και οι ΦΟΔΣΑ για τις αποφάσεις που προέκυψαν από τη διεξοδική συζήτηση. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια αδιαλαξία και αντιμετώπιση που υπάρχει μέχρι σήμερα, οι άμεσα θιγόμενοι  Δήμοι Σουλίου και Β.  Τζουμέρκων να σκληρύνουν  τη στάση τους και να γίνουν και αυτοί  αδιάλλακτοι.  Περαιτέρω  υποβάθμιση στη  λειτουργία των  ΧΥΤΑ, καθώς  και καθυστέρηση υλοποίησης των  απαραίτητων έργων,  δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά. Εάν  οι ανάγκες το απαιτήσουν,  οι άμεσα θιγόμενοι  Δήμοι, με τη συμπαράσταση των κατοίκων,   θα προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις και μέτρα. 

In this article

Join the Conversation