Με δύο βουλευτές στις επόμενες εκλογές η Θεσπρωτία

Είχαμε γράψει και παλαιότερα για την μεγάλη πιθανότητα που υπήρχε στο να γίνει διεδρική πλέον η Θεσπρωτία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του Μαΐου 2011.  Σήμερα και...

Είχαμε γράψει και παλαιότερα για την μεγάλη πιθανότητα που υπήρχε στο να γίνει διεδρική πλέον η Θεσπρωτία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του Μαΐου 2011. 

Σήμερα και σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυξάνονται οι βουλευτικές έδρες σε έξι εκλογικές περιφέρειες, ενώ σε άλλες οκτώ μειώνονται. Μεταξύ των νομών υπάρχει και η Θεσπρωτία που από τις επόμενες εκλογές θα εκλέγει 2 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το προεδρικό διάταγμα θα μπορούσε να επιφέρει και μια σειρά ενστάσεων σχετικές με τις έδρες των τελευταίων εκλογών, αφού σύμφωνα με αρκετούς θιγμένους, η αλλαγή των εδρών θα έπρεπε να ισχύει από τις προηγούμενες εκλογές αφού η επίσημη δημοσίευση του αποτελέσματος, καθυστέρησε παρανόμως. Πάντως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που να θέλει να μπει στο κοινοβούλιο αυτή την στιγμή.

Σύμφωνα λοιπόν με το Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι βουλευτικές έδρες αυξάνονται στις εξής εκλογικές περιφέρειες:
Θεσπρωτίας από 1 σε 2
Β΄Αθηνών από 42 σε 44
Αττικής από 12 σε 15
Κυκλάδες από 3 σε 4
Μαγνησίας από 5 σε 6
Β΄Θεσσαλονίκης από 7 σε 9

Αντίθετα στις παρακάτω εκλογικές περιφέρειες παρουσιάζονται οι εξής μειώσεις:
Α΄Αθήνας από 17 σε 14,
Αιτ/νίας από 8 σε 7
Αχαίας από 9 σε 8
Βοιωτίας από 4 σε 3
Ηλείας από 6 σε 5
Καρδίτσας από 5 σε 4
Σερρών από 7 σε 6
Τρικάλων από 5 σε 4

In this article

Join the Conversation