Ψήφισμα Δήμου Σουλίου: Aντίθετος σε κάθε απόλυση εργαζομένου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, σε σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση στις 19/11/2012, εκδίδει ο μ ό φ ω ν α το παρακάτω ψήφισμα : 1.- Συμφωνεί απόλυτα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, σε σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση στις 19/11/2012, εκδίδει ο μ ό φ ω ν α το παρακάτω ψήφισμα :

1.- Συμφωνεί απόλυτα με το ψήφισμα που εξέδωσε το συλλογικό όργανο της Π. Ε. Δ. Ηπείρου.

2.- Είναι αντίθετο σε κάθε απόλυση εργαζομένου, οποιασδήποτε κατηγορίας, όταν αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

3.- Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο, που οδηγεί εργαζόμενους στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ύστερα από πίεση και τις επιταγές των αποικιοκρατών της τρόϊκα και με μεσαιωνικές διαδικασίες. Μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στους Ο. Τ. Α., πρώτα οικονομικά και μετά στη συνέχεια ανθρώπινα, φαίνεται ότι υπάρχει στρατηγικό σχέδιο απαξίωσης του θεσμού των Ο. Τ. Α. και παράδοσής τους σε χέρια ιδιωτών κερδοσκόπων και αεριτζήδων.

4.- Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά και από τις προτάσεις των εργαζομένων, προτίθεται να προβεί στην έσχατη πράξη της παραίτησης από κάθε αξίωμα, σε περίπτωση που χτυπήσει η πόρτα της απόλυσης οποιουδήποτε υπαλλήλου του Δήμου μας.

5.- Στα όσα αναγράφονται και μεταδίδονται τελευταία για αύξηση τελών και φόρων, ο Δήμος Σουλίου με τη σωστή, σοβαρή και χρηστή διαχείριση, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των δημοτών του.


In this article

Join the Conversation