Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία

Το Εργαστήρι Ηγουμενίτσας, Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτιση Παραμυθιάς, Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία «ΣΤΟΡΓΗ», την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, και ώρα 17:30...

Το Εργαστήρι Ηγουμενίτσας, Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτιση Παραμυθιάς, Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία «ΣΤΟΡΓΗ», την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Angelika Pallas» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, με την ευγενική συμμετοχή της Σχολής χορού DANZA – Ελίζα Παπαβασιλείου & του Πρότυπου Ωδείου – Γιώργος Λάμπρης.

Λένε ότι μπορείς να καταλάβεις το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας από τον τρόπο που φέρεται στα άτομα με αναπηρία και στα ζώα. Αν κοιτάξουμε από αυτή την άποψη την Ελληνική σημερινή πραγματικότητα δεν μπορούμε παρά να διαπιστώσουμε με πόνο ψυχής ότι είμαστε ακόμα στον Μεσαίωνα. Το κράτος όχι μόνο απουσιάζει αλλά έρχεται να περικόψει ακόμα και τα αυτονόητα καταδικάζοντας στην απομόνωση, στην εξαθλίωση και στην ουσία στον αργό θάνατο τα άτομα που γεννήθηκαν με όποια διαφορετικότητα.

Σε μια Ελλάδα που τα άτομα με αναπηρία έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τις καθημερινότητας ενώ συγχρόνως καλούνται να πολεμήσουν με τα γρανάζια μιας ανάλγητης πολιτείας, στην κοινωνία της Παραμυθιάς αρχίζεις να πιστεύεις ότι υπάρχει ελπίδα. Και αυτό οφείλεται κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Για τον επισκέπτη της πόλης της Παραμυθιάς αποτελεί ευχάριστη έκπληξη η αγάπη και η φροντίδα με την οποία οι κάτοικοί της αγκαλιάζουν τα άτομα με αναπηρία.

Η καλύτερη απόδειξη βέβαια είναι τα ίδια τα πρόσωπα των παιδιών που δεν φαίνονται να χάνουν τίποτα από τις χαρές της παιδικής ηλικίας, παρ’ όλες τις πρακτικές δυσκολίες που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους. Και το χαμόγελό τους είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

In this article

Join the Conversation