Τελευταία δικάσιμος σημερα για το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς. Το εκλεισαν και αυτό

Όπως είχαμε ξαναγράψει στις αρχές Σεπτεμβρίου (διαβάστε εδώ), το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς θα καταργηθεί μετά από πρόταση του υπουργού δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Η μέρα αυτή ήρθε. Σήμερα ήταν η...

Όπως είχαμε ξαναγράψει στις αρχές Σεπτεμβρίου (διαβάστε εδώ), το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς θα καταργηθεί μετά από πρόταση του υπουργού δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η μέρα αυτή ήρθε. Σήμερα ήταν η τελευταία δικάσιμος για το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς σύμφωνα με το υπ αριθμ. 110/10-10-2012 Π.Δ. (ΦΕΚ Α 193/10-10-2012). Οι εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν προσδιοριστεί για δικασίμους πέραν της 1-1-2013 θα δικαστούν την ίδια ημέρα και ώρα στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας.

Έτσι και άλλη μια υπηρεσία που εξυπηρετούσε και κατοίκους απομονωμένων περιοχών, καταργείται και προστίθεται στην μαύρη λίστα της Παραμυθιάς μαζί με Εφορία, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εσπερινό Γυμνάσιο και αρκετές άλλες υπηρεσίες που καταργήθηκαν αθόρυβα και ύπουλα.

Το ειρηνοδικείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο  και δεν πληρώνει ενοίκια (άρα ειναι παράλογο να ανήκει στην λίστα του υπουργού για εξοικονόμηση χρημάτων) ενώ για την ιστορία πρέπει να τονίσουμε πως κατασκευάστηκε με ενέργειες του αειμνήστου λόγιου Βασίλη Κραψίτη.

In this article

Join the Conversation