Παρέμβαση Περιφερειάρχη για την τιμή στα διοδια

Με έγγραφό του προς τους αρμόδιους υπουργούς και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, επαναφέρει το ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων και την εφαρμογή εκπτωτικής...

Με έγγραφό του προς τους αρμόδιους υπουργούς και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, επαναφέρει το ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων και την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες της. Ο Περιφερειάρχης, εκφράζει την έκπληξή του, για το γεγονός ότι συζητείται η αύξηση των σταθμών των διοδίων με παράλληλη αύξηση της τιμής των διελεύσεων.

Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης ζητά:
-Να ληφθεί μέριμνα για όσους μετακινούνται σε καθημερινή βάση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα και αντιστρόφως
-Να εκδοθούν ειδικές εκπτωτικές κάρτες για τους όσους χρησιμοποιούν συχνά τον οδικό άξονα και να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα για αύξηση της τιμής των διοδίων, που, εκτός των άλλων, θα έχει τα αντίθετα του επιδιωκομένου οικονομικού αποτελέσματος, εξαιτίας της μείωσης των διερχόμενων οχημάτων.
-Να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα ή σχέδιο για δημιουργία νέων σταθμών διοδίων εντός της Περιφέρειας Ηπείρου και να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων. 

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως κάθε είδους σχέδια αυξησης της τιμής να παραμείνουν επί χάρτου. Σε διαφορετική περίπτωση, να είστε βέβαιοι, ότι θα αποτελέσουν καίριο πλήγμα για τους κατοίκους της Ηπείρου και την οικονομία της. Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να αναλογιστεί, ότι η Ήπειρος έχει ήδη συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην κατασκευή και ολοκλήρωση του σύγχρονου οδικού άξονα και έχει κάθε δικαίωμα να ζητά την εκπλήρωση του χρέους της προς αυτή. Θυμίζουμε ότι ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις που έγιναν για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού. Θυμίζουμε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, διαβεβαίωνε ότι η λειτουργία των συμβατικών σταθμών διοδίων θα είναι προσωρινή και μέχρις ότου εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, με χρέωση ανάλογα τη χρήση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

In this article

Join the Conversation