ΦΟΠ και Gorilistas βραβεύτηκαν για την εθελοντική προσφορά τους +ΒΙΝΤΕΟ

Βραβεύτηκαν χθες  το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της αντιπεριφέρειας Θεσπρωτίας από τον αντιπεριφερείαρχη Θωμά Πιτούλη  οι εθελοντικοί φορείς του τόπου μας. Ανάμεσα στους βραβευθέντες φορείς ήταν και ο...

Η προσφορά αυτή πηγάζει από την αγάπη και τη συμπαράσταση προς τον πλησίον. Καλλιεργείται πρώτα μέσα στην οικογένεια, όπου το παιδί βλέπει τους γονείς του να θέλουν να βοηθήσουν, παίρνει τα πρώτα ερεθίσματα της εθελοντικής προσφοράς, τα οποία αργότερα θα το βοηθήσουν σε ανάλογες κινήσεις. Το σχολείο επίσης είναι φυτώριο ανάπτυξης του εθελοντισμού. Όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια να συγκεντρώσουμε αγαθά και να τα διανέμουμε σε ιδρύματα ή ευπαθείς ομάδες. Εκεί όμως που ο εθελοντισμός βρίσκει σάρκα και οστά είναι η κοινωνία. Μέσα σ΄ αυτή ο εθελοντής θα αγωνισθεί για τη θεραπεία κοινωνικών προβλημάτων, συνεισφέροντας ή υποκαθιστώντας την πολιτεία που δυστυχώς πολλές φορές δεν επαρκεί. 

Ο αγώνας αυτός επεκτείνεται πέραν των συνόρων και γίνεται παγκόσμιος. Γι αυτό το κίνημα του εθελοντισμού το αγκάλιασαν τα Ηνωμένα Έθνη και το τιμούν καθιερώνοντας την 5η Δεκεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού. Ειδικά στις μέρες μας όπου η οικονομική κρίση μαστίζει και πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενδυναμώνεται έμπρακτα η κοινωνική αλληλεγγύη αφού αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη. Ο εθελοντής, σεβόμενος πάντα την αξιοπρέπεια του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσφέρει και «παίρνει» ως ανταμοιβή τις ωφέλειες που απορρέουν από τις δράσεις του, όπως το χαμόγελο ενός πάσχοντος παιδιού, ενός ξεχασμένου ηλικιωμένου, ενός πεινασμένου ή άστεγου συνανθρώπου μας.

Έτσι, η Περιφέρεια Ηπείρου και η ΠΕ Θεσπρωτίας ανέλαβε την πρωτοβουλία ως ελάχιστη αναγνώριση να τιμήσει εθελοντικές ομάδες, σωματεία, συλλόγους και εκκλησιαστικά ιδρύματα που έχουν προσφέρει μέσα από τις εθελοντικές τους δράσεις. Επαινούμε και ενθαρρύνουμε τους εθελοντές να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό τους έργο τους και καλούμε όλους, όσους μπορούν να προσφέρουν, να πλαισιώσουν το κίνημα του εθελοντισμού για μια καλύτερη κοινωνία.”

 

Στο βίντεο που ακολουθεί από την κάμερα του Βαγγέλη Χαλμαντζή, μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την χτεσινή εκδήλωση:

In this article

Join the Conversation