Μάχη με το χρόνο για τα Ευρωπαικά προστιμα απο την διαχείριση των απορριμμάτων

«Όσοι έχουμε ΧΥΤΑ φωνάζουμε και για τα περιβαλλοντικά κριτήρια, ενώ οι υπόλοιποι ασχολούνται μόνο με τα οικονομικά. Δυστυχώς η Ήπειρος βρίσκεται πίσω στη διαχείριση των απορριμμάτων και θα...

Σε δηλώσεις της η κα Καλογιάννη υπογράμμισε ότι τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προ των πυλών και μέχρι σήμερα κανένας Δήμος δεν έχει καταθέσει πρόταση για διαλογή στην πηγή, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ηπείρου.

Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε τους εκπροσώπους των δήμων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ήταν και αυτό της προγραμματικής σύμβασης που αφορά το έργο του εργοστασίου και πως αυτό θα ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα ΣΔΙΤ, μία σύμβαση που πρέπει να υπογραφεί μεταξύ των τεσσάρων Φορέων Διαχείρισης και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ως προς την μέθοδο, φαίνεται πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις, με δεδομένο πως τα οικονομικά του κράτους και της αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου έργου. Το πρόβλημα ωστόσο για το κόστος «εισόδου» των απορριμμάτων στο εργοστάσιο θα απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμη τους Δήμους.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Ανεξάρτητος.

In this article

Join the Conversation