Ο Βαγγέλης Κούρτης, απαντά στο Φιλοζωικό Σωματείο

Κατ΄ αρχήν με την ευκαιρία του νέου χρόνου, θέλω να εκφράσω τις ευχές μου προς   όλους τους δημότες του Δήμου Σουλίου καθώς  και στο ζωοφιλικό σωματείο Θεσπρωτίας, για...

Κατ΄ αρχήν με την ευκαιρία του νέου χρόνου, θέλω να εκφράσω τις ευχές μου προς   όλους τους δημότες του Δήμου Σουλίου καθώς  και στο ζωοφιλικό σωματείο Θεσπρωτίας, για υγεία, ευημερία και υπομονή στις δύσκολες καταστάσεις που σήμερα βιώνουμε.

Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να απαντήσω σε όσα  το ζωοφιλικό σωματείο δημοσίευσε και τα οποία εμμέσως πλην σαφώς αφορούσαν το πρόσωπό μου, χωρίς βέβαια να με κατονομάζει. Παραπέμπει όμως τους αναγνώστες  στην ομιλία μου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σουλίου και τους προτρέπει να δουν το συγκεκριμένο βίντεο της ομιλίας μου στο χρονικό  σημείο  00.27΄55΄΄στην ιστοσελίδα Παραμυθιά on line. 

Θέλω να πιστεύω ότι το συγκεκριμένο  σωματείο, αν αυτό είναι ο συντάκτης του κειμένου που δημοσιεύτηκε, γνώριζε καλά τι αναφέρει στο σύνολο του και όχι αποσπασματικά, το άρθρο 9 του νόμου 4039/12, σχετικά με την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Προτείνω δε  και στους συνδημότες μου για του λόγου το αληθές να το διαβάσουν.

Σαν αιρετός δημοτικός σύμβουλος, έχω την ευθύνη και για αυτά που λέω και για αυτά που κάνω. Δεν δέχομαι λοιπόν τον χαρακτηρισμό της ημιμάθειας, της άγνοιας και της απαρχαιωμένης νοοτροπίας που μου προσάπτει το ζωοφιλικό σωματείο Θεσπρωτίας. Τους χαρακτηρισμούς αυτούς τους επιστρέφω στους συντάκτες του ανυπόγραφου κειμένου με τη σύσταση να σέβονται τις απόψεις των άλλων έστω και αν δεν τις αποδέχονται.

Πρέπει να είναι αυτό ο οδηγός για όσους κατέχουν κάποιο πόστο και ασκούν εξουσία, έστω και ασήμαντο. Όλους αυτούς που τόσο άκριτα και επιπόλαια προβαίνουν σε τέτοιους χαρακτηρισμούς ,τους παραδίδω στην κρίση των ορθώς σκεπτόμενων πολιτών, καθώς και σε εκείνους που υπέστησαν ζημιές και επιθέσεις από τους αδέσποτους σκύλους. Τέλος δε θέλω  να επισημάνω σε ορισμένους ότι, σαν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ο ρόλος μου είναι ο ίδιος και προτιμώ, να είμαι περισσότερο  ΧΡΗΣΙΜΟΣ για τους δημότες μου παρά αρεστός.

Λέω ακόμη σε αυτούς που με κατηγόρησαν ανώνυμα  χωρίς να αντιλαμβάνομαι τους ευνόητους λόγους που επικαλέστηκαν, ότι σαν κυνηγός ο ίδιος αγαπώ τους σκύλους περισσότερο από εκείνους. Εμείς δε οι κυνηγοί έχουμε ένα αξίωμα: “Πρώτα βλέπουμε και μετά πυροβολούμε”. Το ίδιο θα πρότεινα και σε  αυτούς… για το καλό τους πάντα.

ΚΟΥΡΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

In this article

Join the Conversation