Eφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ Πρέβεζας: Φιάσκο της Ασφάλειας Πρέβεζας στο Γαρδίκι

Εντύπωση προκαλεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ Πρέβεζας, με τον τίτλο: Φιάσκο της Ασφάλειας Πρέβεζας σε έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών στο Γαρδίκι. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ, το...

Το περίεργο είναι ότι οι πληροφορίες δεν δόθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Θεσπρωτίας που λόγω εμπειρίας αλλά και λόγω επιτυχιών δεν θα έπεφτε εύκολα σε μια τέτοια παγίδα αλλά στην Αστυνομία Πρέβεζας, πιθανόν μέσω του Αστυνομικού Τμήματος Καναλακίου που θα πρέπει να ελεγχθεί για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετήθηκαν καθόσον το Γαρδίκι ανήκει στην αρμοδιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με αστυνομικό σκύλο ειδικευμένο στην εξεύρεση ναρκωτικών και πολυπληθή ομάδα αστυνομικών που συνοδεύονταν από την αντιεισαγγελέα Πρέβεζας.
Η θεαματική επιχείρηση της Ασφάλειας Πρέβεζας κατέληξε σε «φιάσκο» αφού δεν διαπιστώθηκε διακίνηση και κανένας δεν παραπέμφθηκε για εμπορία αλλά αυτό έφτασε για να πυροδοτήσει σενάρια στην μικρή κοινωνία του Γαρδικίου, σε βάρος του 37χρονου επαγγελματία που «ελέγχθηκε» και ο οποίος κινδυνεύει να πέσει θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε και που μπορεί να του δημιουργήσει επαγγελματικό πρόβλημα και μάλιστα χωρίς αιτία και αφορμή και είναι στην δυσάρεστη θέση να αμύνεται με μηνύσεις πλέον εναντίον όποιου τον συκοφαντεί.
Η παραπάνω υπόθεση όμως δείχνει πόσο εύκολα μπορεί οποιοσδήποτε επιχειρηματίας να πέσει θύμα μιας καλοστημένης παγίδας που στήνουν οι κάθε είδους ανταγωνιστές του χρησιμοποιώντας τις διωκτικές αρχές ή οι πραγματικοί διακινητές ναρκωτικών που δημιουργούν «λαγούς» στέλνοντας την αστυνομία σε άλλο σημείο για να περάσουν την ίδια στιγμή ανενόχλητοι ναρκωτικά από άλλο σημείο,  μια πρακτική που είναι συνήθης στον υπόκοσμο, στους πληροφοριοδότες της Αστυνομίας αλλά και στους αστυνομικούς που δεν θέλουν να παρασύρονται από το δέλεαρ μιας υποτιθέμενης επιτυχίας και δεν πέφτουν εύκολα θύματα παραπληροφοριοδοτών.
Μόνο που στην περίπτωση του Γαρδικίου το «φιάσκο» θα πρέπει να προβληματίσει τις διωκτικές αρχές και οι «πληροφοριοδότες» να δώσουν λόγο για το ανυπόσταταο της καταγγελίας τους.

Εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

In this article

Join the Conversation