Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας από σήμερα, Τρίτη, το βράδυ 15-01-2013 έως και την Παρασκευή 18-01-2013. Το κύριο...

Με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας από σήμερα, Τρίτη, το βράδυ 15-01-2013 έως και την Παρασκευή 18-01-2013. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Πιο αναλυτικά, το έκτακτο δελτίο αναφέρει:

Από σήμερα το βράδυ της Τρίτης (15-1-13) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και από το πρωί της Τετάρτης (16-1-2013) στη Θράκη και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 8 και πρόσκαιρα την Τετάρτη στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.
Παρά την εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (17-1-2013) οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στις περιοχές της παραγράφου 1 θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή (18-1-2013).

 

In this article

Join the Conversation