Συνάντηση Μπέζα με Μαρινί και Ράιχενμπαχ

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, συναντήθηκε την Τρίτη 15.1.2013 νωρίς το απόγευμα με τον Γερουσιαστή κ....

Το πρωί της ίδιας ημέρα ο κ. Αντώνης Μπέζας είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) κ. Horst Reichenbach και την επικεφαλής του γραφείου Αθηνών της Ομάδας Δράσης κ. Ζωρζέτα Λάλη. Στη συνάντηση που έγινε μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, παρών ήταν και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας κ. Πάνος Καρβούνης.

Παρουσιάστηκε συνοπτικά το έργο της Ομάδας Δράσης για την παροχή τεχνικής βοήθειας σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, τα έργα πολιτικής συνοχής, η φορολογία, ο προϋπολογισμός και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο κ. Μπέζας έθεσε στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης το θέμα της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη φορολογική συμφωνία στον τραπεζικό τομέα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ελβετίας, τη δημιουργία έμμεσου μητρώου τραπεζικών λογαριασμών ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ελληνικών ελεγκτικών υπηρεσιών και του τραπεζικού τομέα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος χρήματος, καθώς και την άμεση ανάγκη διαμόρφωσης ρυθμιστικής πολιτικής (ρυθμιστικού πλαισίου και ρυθμιστικών αρχών) στην αποκρατικοποίηση τομέων όπως το νερό, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και η ενέργεια. Σημειώνεται, ότι σε όλα αυτά τα ζητήματα η Ομάδα Δράσης παρέχει τεχνική βοήθεια στην ελληνική πλευρά.

Τέλος ο κ. Μπέζας επεσήμανε την ανάγκη να υποστηριχθεί από την Ομάδα Δράσης η προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός Ιδρύματος- Ταμείου για την ανάπτυξη, το οποίο θα μπορούσε παράλληλα με τα υφιστάμενα τραπεζικά ιδρύματα να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι έχουν ήδη αρχίσει οι εκταμιεύσεις δανείων προς τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το πρόγραμμα JEREMIE.

In this article

Join the Conversation