Διάκριση του Αλέξανδρου Νίκα σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό

Ο “πρώτος έπαινος” στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η “Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών” με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων καθώς και...

Ο “πρώτος έπαινος” στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η “Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών” με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων καθώς και για τους βαλκανικούς πολέμους, απονεμήθηκε στον Παραμυθιώτη συγγραφέα Αλέξανδρο Νίκα

Ο Αλέξανδρος Νίκας συμμετείχε στον διαγωνισμό με το διήγημα “Ξύπνα Εμινέ, πάμε” η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται από το Καρβουνάρι μέχρι τη Μενίνα με επίκεντρο το Σεβαστό και την Παραμυθιά. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρη Τζόκα, παρουσία του ΔΣ της Ένωσης και του συνόλου των μελών της, στην αίθουσα της ΕΕΛ.

O διαγωνισμός διεξήχθη με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή όπως ήταν το ψευδώνυμο (για την κατοχύρωση της ανωνυμίας), η γλώσσα γραφής, η γραμματοσειρά και το μέγεθος (μάξιμουμ 6 σελίδες). Στον διαγωνισμό υπήρχαν 2 κατηγορίες (ποίησης και διηγήματος) με 3 βραβεία και 3 έπαινουςγια κάθε κατηγορία και συμμετείχε πλήθος συγγραφέων ανά την Ελλάδα.

Το διήγημα  “Ξύπνα Εμινέ, πάμε” μπορείτε να το διαβάσετε κατ’ αποκλειστικότητα από την paramythia-online.gr την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.

In this article

Join the Conversation