Καχριμάνης για ΧΥΤΑ: Οι μελετητές δεν έλαβαν υπόψη τους τις… βροχοπτώσεις !!!

Μάλλον απορίες γεννιούνται από τον χαρακτηρισμό “Διαβλητά“, που χρησιμοποίησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου για τα πορίσματα των Επιθεωρητών περιβάλλοντος, σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης, στο TV1 Ιωαννίνων....

Μάλλον απορίες γεννιούνται από τον χαρακτηρισμό “Διαβλητά“, που χρησιμοποίησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου για τα πορίσματα των Επιθεωρητών περιβάλλοντος, σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης, στο TV1 Ιωαννίνων.

Ο κ. Καχριμάνης, υποστήριξε ότι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος “επισκέφθηκαν μια φορά το ΧΥΤΑ στην αρχή”, εξέδωσαν πόρισμα μήνες μετά, χωρίς προφανώς να λάβουν υπόψη τους τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και “δεν ξαναήρθαν”.

Δικαιολόγησε δε την κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ, λόγω της έλλειψης τεχνογνωσίας στη χώρα κατά την περίοδο κατασκευής του έργου και επειδή οι μελετητές δεν έλαβαν υπόψη τους τις… βροχοπτώσεις!!! Με λίγα λόγια αναφέρει πως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί δεν προβλέφτηκε η βροχή, στην περιοχή που διαχρονικά παρουσιάζει τα υψηλοτέρα ποσοστά βροχόπτωσης στην Ελλάδα.

Το τελευταίο μάλλον λάδι στη φωτιά θα ρίξει όσο αφορά τις αντιδράσεις των ντόπιων οι οποίοι δικαιώνονται πανηγυρικά. Έτσι με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την συνάντηση της Τρίτης στο Θέατρο Καρκαμίσι στη Παραμυθιά (στις 7:00) όπου θα υπάρξει συζήτηση και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΧΥΤΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με το έγγραφό της καλούσε σε γραπτή απολογία τόσο τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου που παρέλαβαν το έργο του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, όσο και το ανάδοχο λειτουργίας αλλά και το σύνδεσμο διαχείρισης των απορριμμάτων. Απολογίες που δεν γνωρίζουμε αν έχουν κατατεθεί.

In this article

Join the Conversation