Στη Βουλή η Κατασκήνωση Παραμυθιάς απο τον Αντ. Μπέζα

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, κατέθεσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, σχετικά με την παραχώρηση στο Δήμο Σουλίου...

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, κατέθεσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, σχετικά με την παραχώρηση στο Δήμο Σουλίου της έκτασης και των εγκαταστάσεων των Μαθητικών Κατασκηνώσεων Παραμυθιάς. Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Μπέζας, αναφέρει:

«Το 1957, ο τότε Δήμος Παραμυθιάς Θεσπρωτίας παραχώρησε στο Υπουργείο Παιδείας την κυριότητα δημοτικής έκτασης επιφανείας 12 στρεμμάτων στη θέση «Αμυγδαλέα» της συνοικίας «Συνιάτες», για την ανέγερση και τη λειτουργία Μαθητικών Κατασκηνώσεων. Οι Κατασκηνώσεις λειτούργησαν το 1960 για πρώτη φορά, ενώ το 1976 σταμάτησε η λειτουργία τους λόγω της μη προσέλευσης ικανού αριθμού κατασκηνωτών. Ο σημερινός Δήμος Σουλίου, έχει εδώ και πολύ καιρό ζητήσει την παραχώρηση της κυριότητας ή της χρήσης, για 20 και πλέον έτη, της συγκεκριμένης έκτασης και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σ’ αυτή, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή από το Δήμο πρότασης σε προγράμματα χρηματοδότησης για την καλύτερη αξιοποίηση της περιοχής.

Επειδή πρόθεση του Δήμου Σουλίου είναι η δημιουργία πρότυπου ξενώνα με σκοπό τον περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και εναλλακτικό τουρισμό καθώς και η δημιουργία υποδομών για αθλητικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι η Παραμυθιά, ανήκει στο δίκτυο των μαρτυρικών πόλεων της πατρίδας μας. Επειδή στη κρίσιμη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, είναι απολύτως αναγκαίο να αξιοποιηθεί άμεσα, χωρίς καμία κωλυσιεργία, η δημόσια περιουσία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της εθνικής οικονομίας και να μην παραμένει εγκαταλειμμένη και αναξιοποίητη.

Επειδή, από τις αρχές του 2012, είχε δρομολογηθεί από το Υπουργείο σας η 20ετής παραχώρηση της χρήσης της συγκεκριμένης έκτασης με τις υπάρχουσες σε αυτήν εγκαταστάσεις, όμως οι εθνικές εκλογές που ακολούθησαν διέκοψαν τις σχετικές διαδικασίες, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων των Μαθητικών Κατασκηνώσεων Παραμυθιάς μέσω της παραχώρησης, της χρήσης ή της κυριότητάς τους, στο Δήμο Σουλίου; 2. Αν είναι, γιατί καθυστερεί και πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, καθώς και ποιοί θα είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις της συγκεκριμένης παραχώρησης;».

In this article

Join the Conversation