Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβληματων του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία των ΧΥΤΑ στην Θεσπρωτία και στα Ιωάννινα επεσήμανε προς τους...

 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάργας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ 2ης διαχειριστικής ενότητας Αθανάσιος Λιόλιος αφού περιέγραψε την κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα ο ΧΥΤΑ τόνισε πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα με βυτία που μεταφέρουν τα λύματα σε βιολογικούς.Αντίστοιχα ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ 1ης διαχειριστικής ενότητας Θωμάς Μπέγκας τόνισε πως η χρήση των βυτιοφόρων δεν επιλύει το πρόβλημα καθώς με την κατάσταση που επικρατεί στους ΧΥΤΑ από τη συγκέντρωση νερών δυσχεραίνει τις εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και αποφασίστηκε ως προσωρινό μέτρο να συνεχιστεί η αποσυμφόρηση και των δύο ΧΥΤΑ (Καρβουναρίου – Ελληνικού) με την ενίσχυση των δρομολογίων των βυτιοφόρων προκειμένου να μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες λυμάτων. Ταυτόχρονα οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για την κατάθεση των απαιτούμενων μελετών για επανορθωτικά – διορθωτικά μέτρα και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων από τις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες. Παράλληλα αναμένονται και συγκεκριμένες προτάσεις για να σχεδιαστεί και εφαρμοστεί η οριστική λύση του προβλήματος.

In this article

Join the Conversation