Στην πίτα της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας ο Νίκος Δένδιας +ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε την Κυριακή το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας. Παρόντες ο βουλευτής...

 «Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να φροντίσουμε για την καταπολέμηση της ανεργίας, γιατί «οι Έλληνες περνάνε πάρα πολύ δύσκολα» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του.

 Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι «το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε ο πρωθυπουργός για τη χώρα μας είναι ότι άλλαξε την άθλια εικόνα της στο εξωτερικό».

«Δεν έχει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η αριστερά το μονοπώλιο της καρδιάς. Και εμείς έχουμε καρδιά. Θα θέλαμε να δίνουμε. Να έρθουν να μας πουν, όταν λένε ότι θα ανεβάσουν τον κατώτατο μισθό στα 715 ευρώ που θα τα βρουν, τί θα γίνει με την ανεργία; Ξέρετε κάποιον υπουργό να λέει θα κόψω από τους μισθούς και να ευχαριστιέται;», ανέφερε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι το θέμα είναι ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από τα χρέη και τα προβλήματά της.

Το ΕΣΠΑ είναι η μεγάλη μας ελπίδα για να συνεχίσουμε την επίλυση των προβλημάτων, είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό. «Φαίνεται ότι θα έχουμε την καλύτερη τουριστική περίοδο από ποτέ αυτή τη χρονιά. Θα δημιουργηθεί ρευστότητα στη χώρα, υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας» επισήμανε.

«Πρέπει να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις γιατί υπήρξαμε χαλαροί. Έρχεται όμως η αριστερά. ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ – το ΚΚΕ βέβαια είχε πάντα σχετική συνέπεια στις θέσεις του – και λένε εσείς φταίτε, εμείς δεν κυβερνήσαμε ποτέ. Εμείς φταίμε; Nα δούμε ποιος φταίει και γιατί. Πότε συμφώνησαν για μία μεταρρύθμιση; Μου λένε μία επένδυση και να γίνει; Ξενοδοχεία δεν θέλουν, ορυχεία δεν θέλουν, επιχειρήσεις δεν θέλουν. Πάρκο για την καρέτα-καρέτα θα γίνει η Ελλάδα; Πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αν δεν έρθουν επενδυτές;», αναρωτήθηκε.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να λειτουργήσουν μαζί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. «Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα γιατί η κρίση η ανεργία δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα, παράταξη, δεν ξεχωρίζουν οικογένειες», τόνισε.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόζεται ο νόμος, ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα μη νομιμότητας, όποιος κι αν παρανομεί.

Θα πρέπει η χώρα να ξαναγυρίσει πίσω στην ομαλή ζωή είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα ζητήματα των μεταναστών που δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Το ζήτημα έχει επισημανθεί τόσο στους Ευρωπαίους, όσο και στους αρχηγούς των κρατών, από τα οποία προέρχονται οι μετανάστες, διότι είμαστε αποφασισμένοι η χώρα μας να σταματήσει να γίνεται «χώρος συγκέντρωσης», τόνισε.

Μάλιστα ο υπουργός υπογράμμισε ότι το ταξίδι του στο Μπαγκλαντές θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις σε χώρες, όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν προκειμένου να ζητηθεί από τις πολιτικές ηγεσίες τους να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα για να να αναχωρήσουν.

Αναφορικά με τη στάση των άλλων κομμάτων είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος, να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις «όχι να είμαστε αντιμετώποι με συμπεριφορές, όπως εκείνες του ανεκδιήγητου ναζιστικού μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πρόσθεσε ότι «σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είμαστε ρατσιστές και ξενόφοβοι».

Ανέφερε ακόμη ότι κοντά στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα δημιουργηθεί Προαναχωρησιακό Κέντρο Μεταναστών.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση στην οποία ήταν προσκεκλημένος και είχε προγραμματιστεί αρχικά πριν από 15 μέρες ο κ. Δένδιας επιχείρησε με χιούμορ να ασκήσει κριτική στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του στο Νομό Θεσπρωτίας.

«Θα θελα να σας ζητήσω συγγνώμη γιατί εδώ και 15 μέρες έπαθα μία αφωνία και δεν μπορούσα να έρθω. Βέβαια η αιτία φαντάζομαι είναι η αβασκανία, εδώ, των λίγων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ήταν πολύ χαρούμενοι απ” ότι έμαθα με την παρουσία μου. Έτσι κι αλλιώς φίλοι και φίλες της Ν.Δ. φαντάζομαι να μην απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από μας, κάθε φορά που καλούμε κάποιον να υποβάλουμε αίτηση να δούμε, αν του αρέσει ο ομιλητής. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ώρα να λογικευτεί, να καταλάβει εν πάση περιπτώσει, ότι είναι ένα μεγάλο κόμμα και ότι η κοινωνία μας είναι μία ευρωπαϊκή κοινωνία»..

In this article

Join the Conversation