Άσχημα τα μαντάτα από τα Λελέκια…

Πριν από μερικά χρόνια, τέτοια μέρα, ολόκληρη η Παραμυθιά αντηχούσε από τον ιδιαίτερο ήχο των πελαργών που έκαναν αισθητή την παρουσία τους και που αποτελούσαν σημείο αναφοράς για...

Στην Θράκη αλλά και στην Φιλιππιάδα η ΔΕΗ σε συνεργασία με τους Δήμους, ανέλαβαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί ο αριθμός των πελαργών που φτάνουν κάθε χρόνο. Στην Θράκη κατασκευάστηκαν περισσότερες από 100 φωλιές ώστε να τις βρουν έτοιμες οι Πελαργοί.

Αυτό θα πρέπει άμεσα να κάνει και ο Δήμος Σουλίου. Να ακολουθήσει την δεδομένη βούληση των δημοτών για υποστηρικτικές δράσεις υπέρ των πελαργών και να δράσει άμεσα.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία τρέχει προγράμματα καταγραφής και παρατήρησης των Πελαργών. Ιδιώτες εθελοντές όπως η φιλοζωική Παραμυθιάς φροντίζουν ώστε η διαμονή των Πελαργών να είναι όσο το δυνατών πιο εύκολη. Μήπως ήρθε και η ώρα του Δήμου;

O πελαργός είναι αναμφίβολα ένα ιδιαίτερα αγαπητό από τους ανθρώπους πουλί ενώ ένα πλήθος θετικών παραδόσεων τον περιβάλλει: Σύμβολο μητρότητας λόγω της παροιμιώδους στοργής για τα μικρά του (ποιος δεν θυμάται την πρώτη ερμηνεία που άκουσε για το πώς έρχονται τα παιδιά στον κόσμο;) αλλά και σύμβολο ευτυχίας, καλότυχος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που εκεί θα κατασκευάσει τη φωλιά του.

Ας βοηθήσουμε όλοι μας για να μην χαθεί από τη Παραμυθιά

In this article

Join the Conversation