Παραδέχονται τωρα τον κίνδυνο διαφυγής των υγρών αποβλήτων του ΧΥΤΑ.

Μια ανησυχητική παραδοχή, ανάφερε στην εφημερίδα Ελευθερία, η Δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραϊμη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Δήμαρχος, σε σύσκεψη που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τη συμμετοχή...

Μια ανησυχητική παραδοχή, ανάφερε στην εφημερίδα Ελευθερία, η Δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραϊμη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Δήμαρχος, σε σύσκεψη που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, αναφέρθηκε πως υπάρχει το ενδεχόμενο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω των καιρικών φαινομένων, τα υγρά απόβλητα του ΧΥΤΑ να κατευθυνθούν προς το ρέμα (!!!).. «Κανείς βέβαια δεν είπε ότι επιθυμεί κάτι τέτοιο, αλλά ακόμη και αυτή η πιθανότητα δε μπορεί να αφήσει αδιάφορο το Δήμο Σουλίου. Τώρα οι βροχοπτώσεις έχουν λιγοστέψει, αλλά τι θα γίνει σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη;», σημείωσε χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Μπραϊμη.

Η ανησυχία γίνεται μεγαλύτερη βέβαια στους κατοίκους του Καρβουναρίου, αν συνυπολογίσουμε και τα τελευταία γεωλογικά φαινόμενα που ακολουθούν τους συνεχείς μικροσεισμούς της περιοχής, η οποία τις τελευταίες μέρες, «κουνιέται» συνεχώς. 

Έτσι με την αγωνία για τις καιρικές συνθήκες κατα κύριο λογο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να θέσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, αλλά και για τους σεισμούς, ζουν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς τα προβλήματα στο έργο παραμένουν. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του προηγούμενου διαστήματος ο βιολογικός καθαρισμός κινδύνευσε να υπερχειλίσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κατάντι ρέμα, παρά τις προσπάθειες άντλησης των λυμάτων με βυτία και τη μεταφορά τους στο βιολογικό καθαρισμό της Πάργας.

In this article

Join the Conversation