Διεγράφη από την Νέα Δημοκρατία ο Βασίλης Γιόγιακας

Εκτός της Νέας Δημοκρατίας έθεσε τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης του Δήμο Ηγουμενίτσας και πρώην Νομάρχη Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα, η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Η επιτροπή κάλεσε τον Βασίλη Γιόγιακα...

Εκτός της Νέας Δημοκρατίας έθεσε τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης του Δήμο Ηγουμενίτσας και πρώην Νομάρχη Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα, η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Η επιτροπή κάλεσε τον Βασίλη Γιόγιακα να παρουσιαστεί ενώπιων της, κάτι που ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, αρνήθηκε να κάνει. Έτσι η επιτροπή ενημέρωσε τον κ. Γιόγιακα πως δεν ανήκει πλέον στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση από την Επιτροπή Δεοντολογίας έχει κοινοποιηθεί ήδη στη Γραμματεία Αυτοδιοικητικού του κόμματος ενώ έφτασε και στην τοπική ΝΟΔΕ. Όπως σημειώνεται στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας η ποινή της αναστολής της κομματικής ιδιότητας ισχύει μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης. «Η ως άνω ποινή συνεπάγεται την προσωρινή, υποχρεωτική αποχή του από την άσκηση κομματικών καθηκόντων και από κάθε άλλη κομματική δραστηριότητα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η λόγος της διαγραφής του κ. Γιόγιακα, είναι η πρόσφατη πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση σήριαλ που αφορούσε τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της παθητικής δωροδοκίας για το οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών με αναστολή.

In this article

Join the Conversation