– Η πρόθεσή μας είναι να αναπτύξουμε την εταιρεία, να τριπλασιάσουμε το τζίρο στα άμεσα χρόνια, στοχεύουμε πολύ στις εξαγωγές γιατί εκεί πάσχει η Δωδώνη.
– Δεν μας ενδιαφέρουν τα κέρδη, επιλέξαμε τη Δωδώνη γιατί θεωρείται κορυφαία εταιρία και έχει μεγάλες προοπτικές.
– Η Δωδώνη θα είναι η πλατφόρμα όπου επάνω θα ενωθούν κι άλλες εταιρίες που σκοπεύουμε να εξαγοράσουμε.
– Θέλουμε οι κτηνοτρόφοι να είναι ικανοποιημένοι οικονομικά, να παίρνουν αυτά που δικαιούνται και στο χρόνο που δικαιούνται.
– Είναι γνωστό ότι η τιμή γάλακτος είναι η υψηλότερη στην Ελλάδα. Δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου να παίρνουν την μεγαλύτερη τιμή στη Δωδώνη.
– Δεν περιμένουμε δανεισμό για να προχωρήσουμε την ανάπτυξη της εταιρίας αλλά θα χρησιμοποιηθούν ίδια κεφάλαια για την επέκταση της Δωδώνης
Σχεδόν επτά μήνες μετά υπάρχουν πλέον δείγματα γραφής. Απολύτως συγκεκριμένα:
– Στους κτηνοτρόφους οφείλεται ακόμη το ένα τέταρτο του Φεβρουαρίου και φυσικά ο Μάρτιος και ο Απρίλιος. Άρα δεν είναι ικανοποιημένοι οικονομικά καθώς δεν πληρώνονται στην ώρα τους.
– Δεν τους αποδόθηκε ποτέ η εκκαθάριση, η οποία αφορούσε στην προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο και ήταν υποχρέωση από την προηγούμενη διοίκηση.
– Δεν έχει παρουσιαστεί κανένα επενδυτικό πλάνο και κρίνοντας από τη συνέντευξη στην Ημερησία, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τέτοιο δεν υπάρχει.
– Αποτελεί μύθο πλέον ότι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου παίρνουν τις υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα. Και για να είμαστε απολύτως συγκεκριμένοι: Για το πρόβειο γάλα οι υψηλότερες τιμές δίνονται στα Καλάβρυτα. Για το αγελαδινό οι τιμές που δίνονται από τη Δωδώνη είναι οι χαμηλότερες σε όλη την χώρα καθώς υπολείπονται τρία με τέσσερα λεπτά το κιλό άλλων περιοχών, με πλέον ευνοημένους τους παραγωγούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
– Ο δανεισμός της Δωδώνης στο διάστημα αυτό αυξήθηκε κατά δυόμισι εκατομμύρια περίπου, καθώς με τη σύναψη νέου δανείου, από τη σημερινή διοίκηση, εξοφλήθηκαν κατά ένα μέρος οι παραγωγοί.
– Ίδια κεφάλαια προς το παρόν δεν επενδύονται στην επιχείρηση.
Ευχή όλων θα ήταν η πραγματικότητα να είναι εντελώς διαφορετική από αυτή. Δυστυχώς όμως η κατάσταση είναι τραγική, οι κτηνοτρόφοι στο χείλος του γκρεμού, η κτηνοτροφία της Ηπείρου κινδυνεύει να χαθεί στο σύνολό της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και οι πανηγυρισμοί είναι ανώφελοι. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι πράγματι εντυπωσιακή η απόλυτη σιωπή των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών αλλά και των υπολοίπων τοπικών παραγόντων που είτε βρέθηκαν από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά….
Μήπως είναι η ώρα να ασχοληθούν σοβαρά τα ζητήματα της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο ώστε για μία ακόμη φορά να μην βγάζουν λόγους κατόπιν εορτής;
Απο το epiruspost.gr
Join the Conversation