BINTEO: Hμερίδα στη Γλυκή για την ασθένεια των Πλατάνων

Πραγματοποιήθηκε εχθές στη Γλυκή, ενημερωτική ημερίδα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, σχετικά με την ασθένεια των πλατάνων. Στην ενημέρωση έγινε αναφορά στο ιστορικό του μεταχρωματικού έλκους, το μέγεθος...

Πραγματοποιήθηκε εχθές στη Γλυκή, ενημερωτική ημερίδα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, σχετικά με την ασθένεια των πλατάνων.

Στην ενημέρωση έγινε αναφορά στο ιστορικό του μεταχρωματικού έλκους, το μέγεθος της ζημιάς στον Αχέροντα, τις δράσεις που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση της ασθένειας ενώ δόθηκαν οδηγίες σε κατοίκους και επισκέπτες, έτσι ώστε να μην βοηθήσουμε άθελα μας στην επέκταση του προβλήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η κατάσταση (για την οποία η paramythia-online.gr γράψει αρκετές φορές τα τελευταία 2 χρόνια όπου και πρωτοεμφανίστηκε στην Ήπειρο) χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη τόσο για το οικοσύστημα και τον τουρισμό, όσο και για την ίδια την Γλυκή, αφού η ενδεχόμενη εξαφάνιση των πλατάνων, θα φέρει παράπλευρες απώλειες, όπως η επιμήκυνση της κοίτης του ποταμού, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει ιδέες για εναλλακτικές φυτεύσεις άλλων δέντρων. Στα αξιοσημείωτα η μικρή συμμετοχή κόσμου στην ενημερωτική ημερίδα.

In this article

Join the Conversation