Νέα επεισόδια στο σήριαλ εκμίσθωσης του αγροτεμαχίου 21 στον ποταμό Αχέροντα

O καθορισμός των όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης του περίφημου πλέον αγροτεμαχίου αριθμ. 21 στη Γλυκή, φαίνεται πως είναι το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου του σήριαλ της εκμίσθωσης της...

O καθορισμός των όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης του περίφημου πλέον αγροτεμαχίου αριθμ. 21 στη Γλυκή, φαίνεται πως είναι το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου του σήριαλ της εκμίσθωσης της παραποτάμιας ζώνης του Αχέροντα. Οι όροι εκμίσθωσης αναμένονται να περάσουν την Δευτέρα το πρωί στην οικονομική επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 8:30 στη Παραμυθιά. Ήδη όμως έχουν αρχίσει και οι αντιδράσεις επιχειρηματιών της περιοχής, οι όποιοι εντοπίζουν τέσσερα κυρίως προβλήματα, όπως αναφέρουν στην paramythia-online.gr.

Οι θέσεις που αναμένεται να βγουν σε δημοπρασία, δεν έχουν την ίδια αξία, δηλώνουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι τονίζουν το πρόβλημα που δημιουργείται από την μη ομαλή πρόσβαση στο ποτάμι, των 2 θέσεων. Θεωρούν πως η τιμή της εκμίσθωσης θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στην εποχή και να παρουσιάσει αισθητή μείωση. Δεν λείπουν και οι φωνές που ζητούν να μην υπάρξει καθόλου εκμίσθωση, αλλά οι θέσεις να είναι ελεύθερες για τις συνήθεις δραστηριότητες. Ζητούν όλες οι θέσεις να πραγματοποιούν τις δραστηριότητες για τις οποίες θα τιμολογηθούν και να μην υπάρχουν φαινόμενα παραλλήλων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Θανάσης Παππάς πρότεινε να αυξηθούν κατά μία οι θέσεις που θα δημοπρατηθούν, ώστε να καλυφτούν όσο το δυνατών περισσότερες περιπτώσεις που θα ενδιαφερθούν.

Το ότι πρέπει να μπουν και να τηρηθούν κανόνες στον Αχέροντα, είναι δεδομένο, τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής, όσο και για την ορθή χρήση του ποταμού. Σε αναμονή λοιπόν του καθορισμού των όρων δημοπρασίας εκμίσθωσης του αγροτεμαχίου αριθμ. 21, με την ελπίδα να υλοποιηθεί η δημοπρασία προσαρμοσμένη στην εποχή και να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των επισκεπτών, γιατί ο τουρίστας σπάνια δίνει δεύτερες ευκαιρίες…

In this article

Join the Conversation