ΒΙΝΤΕΟ: Κλειστός ο Άγιος Δονάτος σημερα το πρωί, ημέρα της Λιτανείας του ιερού σκηνώματος

Τελικά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Είναι από τις περιπτώσεις που τα σχόλια περιττεύουν. Το Σαββατοκύριακο αυτό, η Ορθοδοξία και η Θεσπρωτία, εορτάζει την μνήμη του πολιούχου της...

Τελικά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Είναι από τις περιπτώσεις που τα σχόλια περιττεύουν. Το Σαββατοκύριακο αυτό, η Ορθοδοξία και η Θεσπρωτία, εορτάζει την μνήμη του πολιούχου της Παραμυθιάς, Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού, αφού ως είθισται η καθιερωμένη εορτή του μεταφέρθηκε επειδή συνέπεσε με την μεγάλη εβδομάδα.

Δεν γνωρίζουμε ποιανού αρμοδιότητα είναι (φανταζόμαστε πως την ευθύνη την έχει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου), αλλα προφανώς για κάποιους, δεν υπάρχει λόγος να προσκυνούν οι πιστοί τα ιερά λείψανα του Αγίου και έτσι αποφάσιστηκε να κρατηθεί κλειστή η εκκλησία, σήμερα Σάββατο που έτσι και αλλιώς η Παραμυθιά έχει πολλούς επισκέπτες (οπως θα δειτε και στο βιντεο), αλλά και που είναι προγραμματισμένη η λιτανεία του Αγίου. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται διαχρονικά και το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ως τώρα, άλλα μάλλον για κάποιους δεν είναι σοβαρό. Δεν ξεχνάμε τις αρκετές περιπτώσεις με τα τουριστικά λεωφορεία να καταφθάνουν στον Άγιο Δονάτο και να αντικρίζουν τον Ναό κλειστό, και με τους πιστούς να τρίβουν τα μάτια τους. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το αστείο αυτό θέμα, το όποιο αφενός μας εκθέτει, αφετέρου προσβάλει την μνήμη του Αγίου μας.

Υπάρχουν αρκετοί, κυρίως ιδιώτες, οι όποιοι προσπαθούν να κάνουν γνωστό στο πανελλήνιο τον Άγιο μας και μάλιστα οι προσπάθειες αυτές έχουν και αποτέλεσμα, καθώς όλο και περισσότεροι επισκέπτονται την Παραμυθιά για την Χάρη του.  Στον αντίποδα όμως, οι προσπάθειες αυτές πέφτουν σε γραφειοκρατικές αντιλήψεις που εκθέτουν και την εκκλησία μας και την πόλη μας. Είμαστε σίγουροι πως η Μητρόπολή μας θα πράξει τα δέοντα και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν απο εδώ και στο εξής να αντιμετωπίζει το σοβαρότατο αυτό θέμα με ελαφρότητα. Ελπίζουμε αύριο, ημέρα της εορτής του και κορύφωσης των εκδηλώσεων, η εκκλησία μας, να παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. Τίτου είναι προγραμματισμένος για τις 7 το απόγευμα και μετά το πέρας του Εσπερινού, θα ακολουθήσει ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!