ΒΙΝΤΕΟ: Σύσκεψη της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας με φορείς της Παραμυθιάς

Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και με την συμμετοχή μεταξύ άλλων εκπρόσωπων από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Γυμνάσιου, του ΕΠΑΛ και του Λυκείου Παραμυθιάς, του αντιδημάρχου...

Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και με την συμμετοχή μεταξύ άλλων εκπρόσωπων από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Γυμνάσιου, του ΕΠΑΛ και του Λυκείου Παραμυθιάς, του αντιδημάρχου Παναγιώτη Παππά ως εκπρόσωπο της δημοτικής επιτροπής παιδείας και του πρόεδρου του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς Σπύρου Γούσια,  πραγματοποιήθηκε το απογευμα της Δευτέρας στη Παραμυθιά, σύσκεψη με αφορμή της τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της δημοσίας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Θεόδωρο Μπρέστα, σκοπός της συνάντησης είναι η συλλογική αντίδραση όλης της κοινωνίας στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, εντάσσοντας τα θέματα της κάθε κοινωνικής ομάδας σε ένα γενικότερο πλαίσιο για μια συντονισμένη λαϊκή αντίδραση, ενώ με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και τις επιστρατεύσεις των καθηγητών, ζήτησε την υποστήριξη των φορέων στον αγώνα των καθηγητών. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις αιτίες που προκαλούν την αντίδραση των καθηγητών στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο και στηλιτεύτηκε η τακτική της κυβέρνησης με τις επιτάξεις αλλά και ο χρόνος που επιλέχτηκε για να περάσει το πολυνομοσχέδιο.

Οι παραβρισκόμενοι μεταξύ άλλων, σημείωσαν την συμπαράσταση στον αγώνα των καθηγητών, τόνισαν όμως πως οι όποιες κινητοποιήσεις και αν αποφασιστούν, να μην πραγματοποιηθούν στις ήμερες των πανελλήνιων εξετάσεων, καθώς με τον τρόπο αυτό, θα πληγούν οι μαθητές και οι γονείς.

Σήμερα Τρίτη, η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας θα αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις, ενώ μετά την συνεδρίαση του ΔΣ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα.

In this article

Join the Conversation