Πρεμιέρα για τις «Παραμυθοιστορίες Αληθινοψεύτικες» το Σάββατο από την ΘΕΑΤΟ στη Παραμυθιά

Μ΄ένα μεγάλο Φφφφφουου….Κι ένα μεγαλο Αααααχ…  ξεκινάει το καραβάκι της ΘΕΑΤΟ και τούτη τη χρονιά. Επί σκηνής λοιπόν , για χάρη των παιδιών όλων των ηλικιών στην πρεμιέρα...

Μ΄ένα μεγάλο Φφφφφουου….Κι ένα μεγαλο Αααααχ…  ξεκινάει το καραβάκι της ΘΕΑΤΟ και τούτη τη χρονιά.

Επί σκηνής λοιπόν , για χάρη των παιδιών όλων των ηλικιών στην πρεμιέρα μας το Σάββατο 18 Μαΐου  ώρα 20.30,  και  Κυριακή 19 Μαΐου ώρα 19.30, στο θεατράκι της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο « Καρκαμίσι » Παραμυθιά.

Το μεγάλο Φου.. έρχεται από δύο ούρια αεράκια που γεμίζουν τα πανιά μας στο φετινό  θεατρικό ταξίδι. Το ένα μας το στέλνει η ίδια η ιστορία της ομάδας, που κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, καταφέρνει να διατηρεί ακέραια μια δημιουργική συλλογικότητα σε εποχές που η συλλογική δράση αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο αλλά και τη μεγάλη ελπίδα.Το άλλο αεράκι, φρέσκο και δροσερό, το φέρνει η μεγάλη νεανική συμμετοχή που εμφανίστηκε φέτος στις γραμμές της θεατρική μας ομάδα, διευρύνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο, όχι μόνο  την δράση αλλά κυρίως τις απόψεις και τις ιδέες.

Από την άλλη μεριά το μεγάλο Αχ… δεν βγαίνει από τον συνήθη  κοπιαστικό αγώνα που απαιτεί η υλοποίηση ενός τόσο σύνθετου πολιτιστικού προϊόντος όπως είναι μια ερασιτεχνική θεατρική παράσταση. Αυτόν πια τον γνωρίζουμε καλά.  Έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το ότι αυτός ο αγώνας, πραγματοποιείται όλο και περισσότερο μέσα σε συνθήκες διογκούμενης κοινωνικής κρίσης, που βάζει σε  δοκιμασία σειρά τεχνικών ζητημάτων, αλλά πρωτίστως την ψυχολογική διάσταση  που είναι θεμελιακή για το όλο εγχείρημα. ‘Έτσι λογίζουμε σαν διπλή νίκη την τελική υλοποίηση του στόχου, πολύ περισσότερο όταν στις δύσκολες μέρες που περνάμε, καταφέρνει και βρίσκει μίμηση μέσα στα τόσο στενά όρια της μικρής μας  πόλης.

Πάλι λοιπόν επί σκηνής, τώρα για χάρη των παιδιών (όλων των ηλικιών). Τι κι αν οι καιροί είναι εχθρικοί, εμείς στη Θ.Ε.Α.Τ.Ο  για πάνω από μια δεκαπενταετία συνεχίζουμε  με γνώμονα  τη  συλλογικότητα ,  στη μυσταγωγία της θεατρικής παράστασης. που τελικά κατατείνει στο να βρεθούμε μαζί με τον θεατή και πάλι  όλοι μαζί : Μικροί και Μεγάλοι!

Σας περιμένουμε
Θ.Ε.Α.Τ.Ο.


Χορηγός επικοινωνίας: Παραμυθιά Online www.paramythia-online.gr

In this article

Join the Conversation